Zorg goed voor jezelf en voor elkaar

Wat een bizarre tijd. Het is onwerkelijk en moeilijk om te bevatten hoeveel impact dit heeft op zoveel mensen. We zijn bezorgd, om onze eigen gezondheid en vaker nog om die van anderen, en om alle onzekerheid en gevolgen qua werk en financiën.

Gelukkig zie je ook veel mooie initiatieven ontstaan. Mensen die opstaan en mooie dingen bedenken om anderen te helpen, het is hartverwarmend.

Zelf werken we ook vanuit huis. We proberen er het beste van te maken met elkaar en blijven Squalan runnen als ‘business as usual’. De voorraden zijn toereikend en vooralsnog gaan alle pakketjes compleet en op tijd de deur uit. In de bezorging kan 1 of 2 dagen vertraging zitten. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Zorg goed voor jezelf, en voor elkaar. Houd je weerstand hoog – zorg dat je de gezondste versie van jezelf bent. Hoe wij dat doen? Hieronder geven we je een paar tips.

 

Voeding en supplementen

Eet en drink gezond. Je bent snel geneigd om meer te gaan snaaien nu je thuiswerkt. Chips, snoep, koek: lekker, maar juist nu kun je beter kiezen voor gezondere snacks om je immuunsysteem sterk te houden.

 

Bevroren fruit

De vriezer is onze beste vriend (lees ons blog over invriezen). Wij vullen ‘m graag met gezonde producten zoals die van Amazonia. Wij hebben contact opgenomen met de leverancier in Spanje en via ons kun je je vriezer vullen met gezonde dingen. Onze favorieten zijn de bevroren acaibessen en pitaya. 100% fruit, zonder toevoegingen. Je kunt met deze vitamine C-bommetjes heerlijke shakes maken. Probeer maar eens, in combinatie met bijvoorbeeld een (bevroren) banaan, avocado, havermout en (plantaardige) melk.

Bestel hier je vriezervoorraad

 

Proteïne (eiwitten) en supplementen

Hou je proteïne-inname op peil. We hebben altijd (plantaardig) proteïnepoeder in huis en gevriesdroogd groentepoeder. Op onze Facebookpagina vind je een document van voormalig arts en nu holistisch gezondheidsexpert Richard de Leth. Hierin deelt hij een goed recept voor supplementen die jou helpen je immuunsysteem te boosten bij griep (en andere virusellende).

Probeer naast Vitamine C, Zink en Magnesium ook genoeg vitamine D binnen te krijgen. Er is mooi lenteweer voorspeld dus doe de ramen open, maak een wandeling (voor zover dit nog kan en mag) of ga lekker in de tuin of op het balkon zitten.

Ook Omega-3 is heel goed voor je immuunsysteem. Onze Omega leverancier levert nog gewoon uit.

 

Blijf je huid goed verzorgen, zeker nu je vaker je handen wast

Handen wassen is belangrijk. Reinig ook je gezicht vaker dan je gewend bent. Het COVID-19 virus komt via mond, neus of ogen in je lichaam terecht. Heb je boodschappen gedaan? Was dan eerst grondig je handen en reinig daarna je gezicht. Met de zachte Cleanser droogt je huid niet uit. Wassen, wassen, wassen, en daarna smeren, smeren, smeren. Zo houd je je huid schoon, zacht en gevoed.

 

Blijf in beweging

Online zijn er verschillende programma’s te vinden die je thuis kunt doen. Of je nu van yoga houdt of juist van Crossfit of cardio, voor iedereen is er wat te vinden.

 

Monique haar speciale immuunsysteem tips

Wil je je immuunsysteem een boost geven met wat hulp van buitenaf? Een aanrader is een immuun-boost behandeling met acupunctuur, bij allergietherapeut Wilm Telgt. Zie wimtelgt.com voor meer informatie en zijn gereduceerde tarieven.

Liever helemaal geen contact? Neem dan eens contact op met magneettherapeut Diana Bezugo. Zij werkt op spiritueel niveau en spoort de blokkades op die zijn ontstaan tussen body, mind en energie. Meer informatie over haar werk op afstand vind je op magnetichealth.nl, of stuur haar een mailtje: therapistdiana@gmail.com. Ik (Monique) kom al langere tijd voor verschillende dingen bij haar en ik sta telkens weer versteld.

Heb jij nog tips? We horen ze graag!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *