Hoe verzorg je droge plekken op de huid?

Droge plekken op je huid: wat kun je doen tegen schrale plekjes in je gezicht, ruwe ellebogen en scheenbenen vol witte schilfers? Zijn er speciale producten voor droge plekken op je huid? Moet je flink scrubben of juist niet? Hieronder geven we antwoord op al je vragen over de droge huid.

Wat veroorzaakt een droge huid?

De hoofdoorzaak van een droge huid is een tekort aan vocht. Als je niet voldoende water drinkt, kunnen je organen hun taken niet goed uitvoeren. De huid, je grootste orgaan, waarschuwt je direct. Ze droogt uit, voelt ruw of trekkerig aan en begint te schilferen of te barsten. Er ontstaan fijne (droogte)lijntjes en je huid verliest haar natuurlijke glans en veerkracht.

Naast structureel te weinig water drinken zijn ook droge lucht (bijvoorbeeld airco op kantoor), te veel zon en agressieve gezichtsreinigers belangrijke oorzaken van droge, gedehydrateerde huid.

Wat te doen bij een droge huid?

Het eerste wat je kunt doen is meteen een glas water drinken. Zorg dat je de hele dag door water binnen handbereik hebt, zodat je minimaal 1,5 liter water per dag binnen krijgt. Daarnaast kun je je huid verzorgen met een hydraterende crème of olie. Vermijd lotions en agressieve cleansers – kies milde, natuurlijke producten.

Scrub niet te vaak, hooguit eens per week – je huid vormt een bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Die beschermingslaag is bij een droge huid dun, die wil je niet te veel beschadigen.

Hoe kan Squalan je helpen bij een droge huid?

De productlijn van Squalan is bijzonder geschikt voor de droge huid. Squalan bevat als belangrijkste ingrediënt squalaan, een huideigen olie die de huid hydrateert, verzorgt en weer in balans brengt. Squalan is vrij van parfums, conserveermiddelen en andere agressieve stoffen. Alles van Squalan is 100% natuurlijk, vegan en Allergy Certified.

Voor het gezicht is er Squalan Moisturizer, een sterk hydraterende huidolie die snel intrekt. Kies voor het reinigen van je gezicht Squalan Cleanser: ook daarin geen ingrediënten die je huid verder uitdrogen. Wat betreft de rest van je lichaam: als je eenmaal Squalan Body hebt geprobeerd, met dezelfde hydraterende en kalmerende eigenschappen als de andere Squalan-producten, wil je niet meer anders. Ook als je last hebt van huidproblemen als eczeem of psoriasis kun je Squalan probleemloos gebruiken. Squalan werkt op alle droge plekken op je huid.