Veelgestelde vragen

De Pure en de Moisturizer zijn beiden gezichtsoliën. De Pure bestaat uit 100% squalane, de Moisturizer bevat één extra plantaardig ingrediënt die het vocht 24 uur in de huid vast houdt. De Moisturizer wordt met name geadviseerd voor de vochtarme en rijpere huid. De Moisturizer kan als after sun of als masker dienen om de huid een boost te geven. Je gebruikt de Pure of de Moisturizer naar behoefte. Je kunt dus beide oliën gebruiken als dag en/of nachtverzorging.

Je kunt pukkels krijgen van olie wanneer je een olie gebruikt die de huid verstopt. (dit noemt men comodogeen). Wanneer je een olie gebruikt die NIET comodogeen is zal het juist het tegenovergestelde effect hebben en pukkels verminderen en de vurigheid eruit halen. Je huid ervaart Squalan Pure als een huideigen stof waardoor het meteen de huid en de verstoorde talgproductie weer in balans brengt..

Zie ons blog over acne

De olie voedt de huid voldoende voor de dag en/of de nacht. Het bijt echter niet met andere producten. De Pure kan heel goed als serum gebruikt worden, het product dat hier overheen wordt aangebracht wordt nog beter door de huid opgenomen.

Daar verschillen de meningen over. Ons advies is om in de avond het gezicht goed te reinigen met een milde Cleanser die de huid niet uitdroogt.
De huid bevat ook goede bacteriën en bij veelvuldig reinigen van de huid was je deze weg. Mocht je een beroep hebben waarbij je regelmatig make-up draagt is het wijs om wel vaker je gezicht te reinigen. Dit om achtergebleven make up resten te verwijderen.

Dat kan absoluut! Het Eye serum heeft door de toegevoegde oliën een extra verstevigend effect en is werkzaam op lijntjes en wallen. Het is erg fijn om eens per week het oogserum als masker of boost voor je gezicht te gebruiken.

Het klopt dat dit in sommige gevallen voor kan komen.
 Je kunt het zien als een “detox” van de huid. Het vuil wordt eruit gewerkt en meestal is dit binnen een week verdwenen.

Zie ons blog over purging

Ja, de huid onder de ogen moet ten slotte ook verzorgd worden. Elk Squalan product is geschikt voor het gebied rondom de ogen.

De producten van Squalan bevatten geen SPF. Het is moeilijk om een zon product te maken met alleen plantaardige ingrediënten (plantaardige filters) en die geen witte gloed achter laat op de huid. De Pure is wel heel geschikt om onder een SPF aan te brengen zodat de huid goed verzorgt wordt. De Moisturizer is heel geschikt als aftersun.

Wij zijn wel al twee jaar bezig met het ontwikkelen en het testen van een Squalan product met SPF maar het is nog niet zover dat wij er 100% tevreden over zijn en het in ons concept past.

Wanneer je een foundation gebruikt kun je deze direct aanbrengen. De Squalan vermengt erg mooi met foundation waardoor de huid direct een healthy glow krijgt. Gedurende de dag, wanneer de foundation iets uitdroogt, kun je een klein druppeltje Pure over de vinger toppen verdelen om de huid een klein touch-up te geven.

Hou je meer van een matte teint dan kun je de olie een paar minuten laten intrekken voordat je je gezicht afpoedert.

Omdat iedereen hetzelfde orgaan heeft: De huid. Ondanks dat iedereen zijn eigen huidtype en huidconditie heeft kan de oplossing wel hetzelfde zijn. De Squalan Pure geeft een stof terug die elk huidtype herkent als huideigen, hierdoor herstelt iedere huid. Het is universeel en goed voor iedereen net als water.

De Cleanser is inderdaad ook geschikt om mascara mee te verwijderen. Breng een kleine hoeveelheid Cleanser aan rond het oogcontour en gebruik twee vochtige watten schijfjes om deze over het oogcontour te masseren om te mascara los te maken, pak twee nieuwe schijfjes om het overtollige op te nemen. Het oogcontour is in alle zachtheid gereinigd.

Voor het gezicht breng je de Cleanser aan op de droge huid en masseer je deze tot de gel transformeert naar een vloeibare substantie. Daarna vermeng je dit met een beetje water dan verandert de textuur tot een melkachtige substantie, deze masseer je nog even door voordat je het met rijkelijk lauw water afspoelt.

Gebruik je heel veel mascara (of waterproof mascara) dan kun je de eventueel achtergebleven restanten verwijderen met een wattenschijfje met een klein druppeltje pure olie vermengd met een druppeltje water. Als je alleen mascara wilt verwijderen is dat ook een snelle manier!

De Pure travel roller mag niet in je tas ontbreken omdat: Het gebruikt wordt voor een healthy glow gedurende de dag, wenkbrauw haartjes modelleert, droge plekjes en of lippen ogenblikkelijk comfort geeft, een brand of schaaf plekje verzacht en eventueel een huidreactie (eczeem, rosacea) kalmeert. Dus zowel voor onze finishing touch als voor alle grote en kleine kids mag dit rollertje niet in je tas ontbreken.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.