Eczeem behandelen op een natuurlijke manier

Als je last hebt van eczeem, probeer je van alles om ervan af te komen. De vaak agressieve middelen die je in de drogist vindt doen je huid meer kwaad dan goed. Hoe kun je eczeem behandelen? Zijn er ook natuurlijke manieren om eczeem te behandelen?

Wat is eczeem?

Eczeem is een algemene aanduiding voor een oppervlakkige ontstekingsreactie van de huid (dermatitis). Eczeem uit zich in roodheid, schilfers, kleine blaasjes, zwellingen, rode bultjes en korstjes en gaat vaak gepaard met veel jeuk. Er zijn meerdere soorten ontstekingen: atopische dermatitis, allergische contact dermatitis en nummulaire dermatitis

Hoe verzacht je de eczeemhuid?

Eczeem kan een ontstekingsreactie zijn van de huid op ingrediënten in huidverzorging of wasmiddel. Het kan ook te maken hebben met voeding en stress. Sommige soorten eczeem zijn erfelijk, dit betekent echter niet dat je het ook echt zal krijgen, er zijn andere factoren die bepalen of het getriggered wordt. Eczeem kan erg veel pijn doen, jeuken of branden. Het is belangrijk dat je je huid weer tot rust brengt met een product zonder irriterende stoffen zoals de Pure Squalan.

Welke soorten eczeem zijn er?

De meest voorkomende soort eczeem is atopisch eczeem. Dit soort eczeem, een chronische verstoring van de huidbarrière, zien we zelfs bij baby’s en jonge kinderen. Ongeveer 10-20% van de kinderen heeft een vorm van eczeem. 20% van de volwassenen heeft last van allergisch contacteczeem. Dat komt door het gebruik van parfum, cosmetica en metalen in sieraden. Dit eczeem is goed te behandelen door de veroorzaker van het eczeem, de lichaamsvreemde stof, uit de buurt te houden.

Welke cosmetica kan eczeem verergeren?

Eczeem is een chronische aandoening. Voor het ontstaan van eczeem is niet één duidelijke oorzaak aan te wijzen. De erfelijke aanleg is de belangrijkste, maar er kunnen meerdere factoren een rol spelen:

 • klimaat (droge lucht)
 • ziekte
 • stress en emotionele spanning
 • huidbacteriën
 • zweten
 • water, zeep en schuimende producten
 • afwas- en schoonmaakmiddelen
 • wol

Kies altijd 100% plantaardige cosmetica als je je eczeem onder controle wilt houden. Veel cosmeticaproducten zitten vol parfum, conserveringsmiddelen en andere allergenen (stoffen die een allergisch reactie kunnen oproepen). Kies producten met zo min mogelijk ingrediënten; gun je huid rust. Liever een plantaardige, droge olie met één of twee effectieve stoffen dan een chemische, geparfumeerde crème.

Bestaat er crème of zalf tegen eczeem?

Atopisch eczeem is niet te genezen. Wel kun je de symptomen verminderen door de huid goed te verzorgen. Dat is ook meestal wat de huisarts of de dermatoloog voor je kan doen: je krijgt een vette zalf of crème mee die het vochtgehalte van de huid verbetert. Een droge huid is gevoelig voor jeuk; door je huid meerdere malen per dag in te smeren met de crème, zal je minder last krijgen van droge schilfers en jeuk.

Samen met je huisarts of dermatoloog stel je een behandelplan op om het eczeem onder controle te krijgen. Meestal duurt dit traject 4 à 5 maanden. Hou je daaraan – soms lijkt het of het eczeem weg is, maar niets is minder waar.

Kan je eczeem behandelen op een natuurlijke manier?

Door je huid goed te verzorgen voorkom je dat het eczeem verergert en verminder je de symptomen. Daar heb je geen medicinale poeders en pillen voor nodig. Je kunt op een natuurlijke manier je eczeem onder controle krijgen.

Dit kun je doen om je eczeem op een natuurlijke manier te behandelen:

 • Vermijd airco en felle zon
 • Gebruik elke ochtend een speciale lichtlamp (lichttherapie werkt ontstekingsremmend)
 • Smeer je huid meerdere malen per dag goed in met een plantaardige, allergeenvrije huidolie
 • Ga niet te vaak en te lang in bad of onder de douche, en zet de temperatuur van het water niet te hoog
 • Gebruik geen zeep, schuimende producten en lotions die je huid uitdrogen
 • Probeer niet te krabben
 • Zoek oplossingen voor stress-veroorzakende situaties
 • Koop geen kleding van synthetische stoffen waarin je snel zweet
 • Vermijd contact met schoonmaakproducten (draag handschoenen)

Hoe kan Squalan je helpen bij eczeem problemen?

Squalan kan de symptomen van eczeem verlichten en verzachten. De combinatie van de herstellende, verzorgende, kalmerende en voedende eigenschappen maakt Squalan een fijne huidolie die de ontstekingssymptomen en pijn bij eczeem kan verzachten zonder de huid te beschadigen.

Pure Squalan breng je aan op de jeukende plekken, zowel in je gezicht als elders op je lichaam. Je zult merken dat het direct verlichting brengt. Squalan is zo puur dat je het ook bij kinderen kunt gebruiken. Squalan helpt je om eczeem te behandelen op een natuurlijke manier.

Wij weten hoe het is om pijn aan onze huid te hebben en alles te proberen om het te verzachten. Daarom hebben we een sample box gemaakt zodat je eerst kan testen hoe de producten voelen.