Squalan certificering

Natuurlijk, plantaardig, biologisch, vegan, dermatologisch getest, organic … de lijst van consmeticakeurmerken groeit. Geweldig, zou je denken. Maar het tegendeel blijkt waar. Er worden door cosmeticamerken zo veel claims en certificeringslogo’s op de verpakking geplakt, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Terwijl een keurmerk het kiezen van een product juist makkelijker moet maken.

 

veel cosmeticakeurmerken zijn misleidend

Een keurmerk kan bijvoorbeeld biologisch lijken, maar wat blijkt? Om het keurmerk te mogen dragen hoeft het product maar 80% biologische ingrediënten te bevatten. Wat zegt dat over de overige 20% van de bestanddelen? Ook als cosmeticaproducent is het lastig te bepalen welke keurmerken belangrijk zijn om te dragen. Bovendien is certificering duur. Je betaalt veel geld om een keurmerklogo op je verpakking te mogen plaatsen.

 

100% natuurlijk, 100% dierproefvrij en allergeenvrij: welke betrouwbare keurmerken passen daarbij?

Wij hebben goed nagedacht over welke claims voor Squalan echt belangrijk zijn. Squalan is een natuurlijke huidverzorgingslijn op basis van plantaardige ingrediënten, zonder allergenen, die niet getest is op dieren. En die ook écht iets doet voor je huid. Daarom kozen we voor keurmerken die bewijzen dat Squalan 100% natuurlijk is, 100% dierproefvrij én dat we geen ingrediënten gebruiken die allergische reacties kunnen veroorzaken.

vegan: dierlijke hulpstoffen in cosmetica, kan het ook zonder?

Als veganist wil je zeker weten dat de producten die je gebruikt om je huid te verzorgen geen dierlijke bestanddelen bevatten. Squalan is een puur, Nederlands merk dat wordt gemaakt met squalaan: een plantaardige olie die gewonnen wordt uit suikerriet. Squalaan is identiek aan een stof die we van nature allemaal in onze huid hebben. Met de jaren maakt je huid minder squalaan aan, waardoor ze haar glans en veerkracht verliest. Gelukkig kun je squalaan van buitenaf weer toevoegen. Elke ochtend en avond breng je een paar druppels Squalan aan op je huid en binnen een paar weken zie je je huid opleven.

Veel cosmetica en huidverzorgingsproducten bevatten ingrediënten die van dieren afkomstig zijn. Per definitie dus niet geschikt voor mensen met een vegan lifestyle. Neem lanoline, keratine, of bijenwas. Veel producenten beweren dat een product anders niet te maken is. Dat is niet waar – voor elk dierlijk product is een plantaardig alternatief te vinden. Wel kan het zijn dat het ingewikkelder en tijdrovender is om bijvoorbeeld een lipbalsem te maken zonder bijenwas of lanoline.

Squalan is 100% vegan en dierproefvrij en wij verkopen onze producten niet in landen waar wel op dieren getest moet worden.

cruelty-free

Squalan is gecertificeerd dierproefvrij, dit betekent dat de producten niet op dieren getest worden. Er zijn huidverzorgings- en cosmeticamerken die claimen dat ze dierproefvrij zijn, maar dat geldt dan alleen voor Europa. Ze verkopen hun producten echter ook in China – daar is het verplicht om je producten eerst op dieren te testen. Squalan is 100% dierproefvrij en dus niet verkrijgbaar in landen als China. Sophie, de “cruelty free specialist” van Nederland en eigenaresse van naoki.nl testte Squalan en was er erg tevreden over, Squalan staat daarnaast ook op haar internationale lijst met echte Cruelty Free merken.

allergy certified

Squalan is parfum- en parabenenvrij en bevat ook geen andere ingrediënten die allergenen bevatten. De niet-vette olie veroorzaakt dus geen allergische reacties én geeft je huid precies dat wat het nodig heeft. Het brengt je huid in balans: een vette huid wordt minder vet, een droge wordt gehydrateerd, en een gezonde huid krijgt haar natuurlijke glans weer terug. Onze producten zijn door toxicologen van het Internationale certificeringsbedrijf Allergy Certified onderzocht en mogen sinds 2018 het “Allergy Certified” logo dragen. Dit betekent dat er geen ingrediënten gebruikt worden die allergische reacties kunnen veroorzaken en dat de producten veilig gebruikt kunnen worden, zelfs door kinderen en mensen met een extreem gevoelige huid.

Squalan mag het volgende claimen:

  • 100% vegan (gecertificeerd)
  • 100% dierproefvrij (gecertificeerd)
  • 100% plantaardig
  • Bevat een stof, squalaan, identiek aan een huideigen vet.
  • Zonder parfum
  • Zonder parabenen
  • Zonder allergenen (dus ook geschikt voor de meest gevoelige huid)
  • Allergy Certified (gecertificeerd)
  • Winnaar van de Internationale Allergy Certified Award for “best product chosen by consumers 2018”

 

Wil je de heerlijke olie van Squalan ook proberen? Probeer dan een sachet pakket van alle vier de producten: Pure Squalan, Squalan Moisturizer, Squalan Cleanser en Squalan Eye serum. Zo kun je ze allemaal proberen en zelf ervaren hoe blij je huid wordt van deze puur natuur vegan producten. Je hoeft alleen de verzendkosten (2,95) te betalen. Bestel hier de sachets.

 

Lees ook:De zin en onzin die je leest als je shopt voor huidverzorging