De kenmerken van een vochtarme huid

Een vochtarme huid: wat is dat precies? Het is goed om daar eens wat beter naar te kijken, want er bestaan wat misverstanden over dit huidtype. Een vochtarme huid is bijvoorbeeld iets anders dan een droge huid, al vertonen ze veel overeenkomsten. Hieronder lees je alles over de kenmerken van een vochtarme huid, de verschillen met een droge huid en hoe je een vochtarme huid het best kunt verzorgen.

vochtarme huid

Wat is precies een vochtarme huid?

Een vochtarme huid kenmerkt zich door een gebrek aan vocht – de huid is gedehydrateerd, de vochtbalans is verstoord. De belangrijkste oorzaken van een vochtarme huid zijn:

  • structureel te weinig water drinken
  • droge lucht (bijvoorbeeld airco op kantoor)
  • agressieve gezichtsreinigers

Een vochtarme huid voelt vaak ruw of trekkerig aan en heeft snel last van schilfers, kleine barstjes, roodheid en ontstekingen.

Wat is het verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid?

Een droge huid is vochtarm, maar een vochtarme huid hoeft niet droog te zijn. Ook mensen met een vette huid kunnen een vochtarme (gedehydrateerde huid) hebben. Bij hen is zowel de vochtbalans als de talgproductie verstoord.

De droge, vochtarme huid is een huidtype dat snel trekkerig aanvoelt en gevoelig is voor vroegtijdige huidveroudering. Deze huid vraagt om extra hydratatie via milde producten. Beter niet te vaak scrubben en kies liever voor oliën en crèmes dan voor lotions.

Hoe kun je een vochtarme huid herstellen?

Een vochtarme huid vraagt om milde verzorging met een goed hydraterende olie of crème. Gebruik geen agressieve reinigingsproducten – vermijd cleansers en make-up removers met alcohol, parfums en conserveermiddelen

vochtarme huid

Kun je een droge en vette huid tegelijk hebben?

Als je in je gezicht zowel droge als vette plekjes hebt, heb je een gecombineerde huid. Die kan tegelijkertijd vochtarm zijn. Het is bij een onrustige, onevenwichtige huid van belang dat je je huid tot rust brengt. Je hoeft niet verschillende producten te gebruiken voor de droge en vette delen van je huid. Eén product dat gericht is op hydratatie, verzorging en kalmering van je huid, is genoeg.

Hoe kan Squalan helpen bij een vochtarme huid?

De Squalan-lijn is ideaal voor de vochtarme huid. Squalan Moisturizer heeft sterk hydraterende eigenschappen die de vochtbalans van een vochtarme huid verbetert. Het is bovendien een krachtige anti-agingolie die rimpels en fijne lijntjes vermindert.

Voor de reiniging van je vochtarme huid kies je voor Squalan Cleanser. Het is een heerlijke reinigingsgel die de huid goed reinigt zonder haar uit te drogen. Alle Squalan-producten zijn 100% natuurlijk en zo puur, dat je ze zelfs op de extreem gevoelige huid kunt gebruiken.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog: De allerbeste tip voor je huid: drink water