Wat te doen tegen een vette huid?

Een glimmend gezicht, waar de make-up als het ware vanaf glijdt. En dan die grote poriën en die puistjes en mee-eters die maar niet willen verdwijnen: bleh, een vette huid. Hoe ontstaat een vette huid en, nog interessanter, wat kun je doen tegen een vette huid?

squalan skin

Hoe ontstaat een vette huid?

Een vette huid ontstaat door iets te enthousiaste talgklieren. Deze klieren zitten in je huid en produceren talg (huidsmeer): een vetachtige substantie die je huid beschermt tegen uitdroging en infecties door bacteriën en schimmels. Vaak onder invloed van hormonen maken ze te veel talg aan waardoor de poriën verwijden, omdat ze de overvloedige talgproductie niet kunnen verwerken. Poriën kunnen verstopt raken met talg en dode huidcellen waardoor mee-eters en puistjes ontstaan.

Zoals gezegd ontstaat een vette huid vaak door hormonen (androgenen), maar ook erfelijkheid en een verkeerde leef- of voedingsstijl kunnen de oorzaak van de vette huid zijn.

Hoe kun je een vette huid tegengaan?

Vaak krijgen mensen met een vette huid het advies om veel te scrubben en agressieve tonics en cleansers te gebruiken. Een slechter advies kun je niet krijgen. Als je echt iets wilt doen tegen je vette huid moet je je huid eerst tot rust brengen. Je moet dus niet iets tegen je vette huid doen; je moet iets voor je vette huid doen. Wees lief voor je huid en help haar herstellen.

Een vette huid, een droge huid, een gecombineerde huid: ze zijn allemaal uit balans. Met de juiste verzorging en het zo goed mogelijk wegnemen van de oorzaak breng je je huid weer terug in haar natuurlijke staat. Gebruik milde producten, beperk het zachtjes scrubben tot maximaal eens per week en hydrateer je huid goed. Uitdrogen werkt niet tegen een vette huid.

squalan skin

Hoe kan Squalan je helpen bij een vette huid?

Squalan bestaat voor 100% uit natuurlijke, plantaardige producten met squalaan als basisingrediënt. Squalaan is een lichaamseigen stof – wij halen het uit biologisch suikerriet, maar je vindt het in elk organisme op aarde, ook in de mens. Squalaan verzorgt, voedt en beschermt en helpt je huid haar natuurlijke balans te herstellen. Of je nou een vette huid, een droge huid, een babyhuid, een extreem gevoelige huid of een rijpere huid hebt: de producten van Squalan doen je huid alleen maar goed.

Reinig je vette huid ’s ochtends en ’s avonds met Squalan Cleanser. Smeer haar daarna in Squalan Pure. Dit is een droge olie die snel intrekt – je hoeft niet bang te zijn dat je nog meer gaat glimmen. Beperk het gebruik van make-up en check ook daarvan de ingrediënten: vermijd agressieve chemicaliën, parfums en andere allergenen. Blijf zo dicht mogelijk bij moeder Natuur.

Nog één tip: houd je leefstijl en eetgewoonten eens kritisch tegen het licht. Maak gezonde keuzes in je voeding, vermijd alcohol en suikers en drink voldoende water: ook dat kan een wereld van verschil maken!

Onze huidige klanten zijn al super blij met ons!

Geweldige lijn voor mijn vettige huid. Altijd problemen gehad met oliën maar deze laat mijn huid stralen zonder dat het vettig word. Huid ziet er elke dag beter uit!

Liz Steed

Wat een fijne producten voor mijn huid! Ik heb redelijk snel last van puistjes en was sceptisch over het gebruik van olie op een vettere huid. Maar niets is minder waar; mijn huid knapt er echt van op. Ik gebruik de Moisturizer voor overdag, pure voor de nacht en cleanser. Het Goldserum is een fijne aanvulling! De service van Squalan is top 😀

Maaike Dijkstra

Ik kreeg weken terug een proefpakketje van squalan. Olie, leek me niet echt verstandig met een vette huid. Maar er werd mij enthousiast verteld hoe deze olie werkt. En ik geef ze gelijk, fantastisch. Het is geen olie die op je huid blijft liggen, het verzorgt en mijn huid ziet er beter uit dan ooit. Ik kan stiekem niet meer zonder, ga eerdaags ook de oog variant testen!

Charlotte de Jong

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog: Vijf tips tegen een vette huid of Squalan en acne