Thuiswerken? Je huid vindt het heerlijk

Het thuiswerken, soms in combinatie met schooljuf zijn komt je misschien inmiddels je neus al uit. Er kleeft in ieder geval één voordeel aan dat in je joggingpak achter je laptop zitten: je hoeft geen make-up te dragen!

Ik weet het: vrolijk word je er niet van als je in de spiegel kijkt. Je kale gezicht, je piekerige haar in een mislukte knot op je hoofd… niet getreurd, alles is tijdelijk. Voor je het weet is alles weer business as usual (we blijven graag positief) en mag je weer elke dag tip-top de deur uit. Dat zou toch wat zijn, dat jij na vier make-uploze weken met een prachtige, stralende huid weer op je werk verschijnt! Misschien bevalt het zelfs zo dat je nooit meer anders wil.

 

No make-up spring

Veel mensen willen niet zonder make-up de deur uit. Make-up is leuk, maar niet goed voor je huid. Er is een alternatief: natuurlijke (minerale) make-up. Maar wat is het beste voor je huid? Helemaal geen make-up! Laat je huid lekker rusten en smeer haar twee keer per dag in met een pure olie. Kun jij de make-up even links laten liggen nu? De corona-quarantaine is er het ideale moment voor. Je huid zal je dankbaar zijn.

 

Go naked nails

En toen waren alle nagelsalons ook gesloten… ben jij een gellak-fan of lak je zelf elke week je nagels? Dan is dit de uitgelezen tijd om weer eens kennis te maken met je eigen, puur natuur nagels. Laat ze maar even naakt, dan kunnen ze herstellen en sterker worden. Masseer je nagelriemen met Squalan Pure, zo worden de randjes en je nagels mooi.

 

Je huid en je humeur hebben frisse lucht nodig

Van het binnen zitten met gesloten ramen wordt de huid niet blij. Ze heeft frisse lucht nodig. Zet de ramen regelmatig open om je te luchten en maak elke dag een wandeling. Je huid zal je dankbaar zijn.

 

Een momentje voor jezelf

Is het bij jou druk in huis? Trek jezelf af en toe even terug en verwen jezelf met een online yogales, een boek in bad of een maskertje. Muziekje erbij en ontspannen maar.

Ben je alleen thuis en voel je je juist eenzaam? Mis je fysiek contact? Ook dan is het belangrijk om af en toe een verwenmomentje in te bouwen. Zet een muziekje op, steek kaarsjes aan en ga even heerlijk in bad of onder de douche. Doe wat olie in je haarpunten, smeer je gezicht in met een maskertje (de Squalan Cleanser is heerlijk als masker) en masseer je lijf met een bodyolie. Het is nu extra belangrijk om lief te zijn voor jezelf.

 

Squalan als masker

De Squalan Cleanser kun je heel goed gebruiken als masker. Breng een dikke laag aan op een droog gezicht en op je decolleté en laat 10 minuten intrekken. Na 10 minuten (of langer) was je je handen en masseer je je gezicht met je vochtige handen. De Cleanser gaat nu schuimen en laat zich makkelijk afspoelen.

Ook de Squalan Eye is heerlijk als masker. Breng een rijke laag van dit oogserum aan op je gezicht en laat het de hele nacht intrekken. Je hoeft het niet af te spoelen ‘s ochtends.

Hoe zorg jij voor jezelf in deze ‘holbewonerfase’? Alle tips zijn welkom!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *