Wat voor huidtype heb jij?

Heb je een droge huid, een vette of een gecombineerde huid? Wanneer heb je een ‘normaal’ huidtype? Welke verzorging past bij welk huidtype? Zo maar een paar vragen die we bij Squalan vaak krijgen. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende huidtypen die gebruikt worden in cosmetica land.

Zelf geloven we dat je niet moet denken in huidtypes. Het feit dat je huid droog is of gevoelig is het gevolg van externe (zon, schadelijke cosmetica etc) en interne factoren (stress, voeding), en niet een aangeboren feit. We zullen de verschillende huidtype, wij noemen het liever huidcondities uitleggen welke huidverzorging jouw huid de beste versie van zichzelf maakt.

Heb ik een normale huid?

Als je weinig problemen ervaart met je huid, heb je een normaal huidtype (een gezonde huid). Elke huid voelt wel eens droog aan, of vertoont wel eens een pukkeltje of vlekje. Dat is niets om je zorgen over te maken. Een normale huid is over het algemeen niet droog en niet vet, de poriën zijn klein en de huid vertoont geen verstoppingen of mee-eters. Je boft met zo’n huid. Hou ‘m in goede conditie door huidvriendelijke, natuurlijke verzorgingsproducten te kiezen die je huid in goede conditie houden en vochtverlies tegengaan.

Wat zijn de verschillende huidtypes?

We onderscheiden de volgende huidcondities:

  • normale huid: niet droog, niet vet, kleine poriën, geen verstoppingen of mee-eters
  • droge huid: voelt vaak droog en trekkerig, soms zelfs schilferig, kleine poriën, geen verstoppingen of mee-eters
  • vette huid: vet, glimmend, grote poriën met regelmatig verstoppingen of mee-eters
  • gecombineerde huid: combinatie van droge en vette huid, op de vette delen zijn de poriën grover en vaker verstopt.

Dit zijn in de basis de meest voorkomende huidcondities. Soms worden de gevoelige huid (is snel rood of geïrriteerd), de rijpe huid (40+) en de vochtarme huid (vertoont snel droogtelijntjes) aan dit rijtje toegevoegd, maar dat schept verwarring. Een normale huid kan een rijpe huid zijn, en een gecombineerde huid kan gevoelig zijn.

Waar we bij Squalan vooral naar kijken is wat je huid je vertelt over je gezondheid en je leefstijl. Zoals je ogen de spiegel zijn van je ziel, is je huid de spiegel van je gezondheid. Door je huid te geven wat ze nodig heeft, gaat ze weer stralen en zit jij ook lekkerder in je vel.

Hoe bepaal ik mijn huidtype?

Je kunt je huidtype bepalen door je huid te reinigen met lauw water en haar dan een halfuurtje met rust te laten. Voelt ze trekkerig, of glimt ze? Zijn het plekken, of is je hele huid zo? Zijn je poriën goed zichtbaar? Zie je mee-eters? Op basis van de hierboven genoemde kenmerken kun je nu bepalen wat jouw “huidtype” is en daarmee kunnen we bepalen wat er mis is met de balans van jouw huid.

Kan Squalan helpen bij elk huidtype?

Je wil je huid geven wat ze nodig heeft. Een droge huid vraagt om huidherstellende stoffen die vochtverlies tegengaan. Maar is dat ook niet wat een vette huid nodig heeft? Wil je niet gewoon dat je huid herstelt en weer in balans komt?

Jong of oud, man of vrouw, met een normale, een droge, een vette of een gecombineerde huid: je wil je huid geven wat ze nodig heeft om zichzelf in balans te brengen en te houden. Kies daarom voor niet-agressieve, natuurlijke verzorging zonder irriterende ingrediënten.

Allergy free Squalan bestaat voor 100% uit plantaardige ingrediënten die geschikt zijn voor elk huidtype, ook als je een extreem gevoelige huid hebt. Heb je een droge, rijpe of vochtarme huid? Dan kun je in plaats van Squalan Pure kiezen voor Squalan Moisturizer, dat nog net iets extra’s doet voor de vochtbalans en huidveroudering.

Welk “huidtype” je ook hebt, en welke in staat jouw huid ook is: Squalan helpt je huid haar natuurlijke balans te herstellen en te stralen als nooit tevoren!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog: Welke huidlagen heeft een mens?Skin Love of Uit welke lagen bestaat de opperhuid?