Privacy- en cookieverklaring

Voor het laatst gewijzigd op 1 juni 2018.

 

Via www.squalan.com, de website van Squalan Natural Health B.V. (hierna: Squalan), worden er persoonsgegevens verzameld en worden er cookies gebruikt. Wij hebben deze privacy- en cookieverklaring opgesteld om aan te geven dat wij privacy zeer serieus nemen. Om deze reden, worden de door ons verzamelde persoonsgegevens zorgvuldig verwerkt en beveiligd, in overeenstemming met de eisen die de privacywetgeving hieraan stelt.

 

Gegevensverwerking

Door onze website te gebruiken laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die passief of actief door jou worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. Wij zullen jouw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken dan omschreven in deze privacy- en cookieverklaring.

 

Het aanmaken van een account

Het is mogelijk om op www.squalan.com een account aan te maken. Vanuit je account kun je je (recente) bestellingen bekijken, je verzend- en factuuradressen beheren en je wachtwoord en accountdetails bewerken. We verwerken hiervoor de volgende gegevens:

  • contactgegevens;
  • adresgegevens;
  • inloggegevens;
  • bestelhistorie;
  • eventuele andere gegevens die je opgeeft bij het aanmaken van een account.

 

Deze gegevens verwerken wij om de overeenkomst met jou uit te kunnen voeren. De gegevens bewaren wij totdat je je account opzegt.

 

Het plaatsen van een bestelling

Via www.squalan.com worden producten aangeboden. Je kunt deze producten via de website bestellen en betalen. Om de bestelling uit te kunnen voeren, hebben we de volgende persoonsgegevens van je nodig:

  • contactgegevens;
  • adresgegevens;
  • factuurgegevens;
  • betaalgegevens;
  • eventuele andere gegevens die je opgeeft bij het plaatsen van een bestelling.

 

Deze gegevens hebben wij nodig om de overeenkomst met jou uit te voeren. We bewaren de gegevens totdat de bestelling is afgerond en 7 jaar daarna. Wij moeten de gegevens namelijk bewaren voor de Belastingdienst.

 

Contact opnemen

Op onze website hebben wij een contactformulier staan. Dit formulier kun je gebruiken om contact met ons op te nemen. Daarnaast is het mogelijk om contact met ons op te nemen via e-mail of Whatsapp. Wij verwerken hiervoor de volgende gegevens:

  • contactgegevens;
  • de inhoud van je bericht.

 

Deze gegevens hebben wij nodig om je vraag of opmerking te kunnen beantwoorden. De gegevens bewaren wij totdat het contact is afgerond en tot maximaal een jaar daarna, voor het geval je nog aanvullende vragen hebt.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Squalan verzendt eens per maand een nieuwsbrief per e-mail. In deze e-mail informeert Squalan over haar nieuwste producten, nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van huidverzorging en acties op www.squalan.com. Wij sturen deze nieuwsbrief alleen als je je daarvoor hebt aangemeld, of als je een bestelling hebt geplaatst en niet hebt aangegeven geen nieuwsbrief te willen ontvangen. De gegevens die we gebruiken voor het verzenden van de nieuwsbrief:

  • e-mailadres;
  • voor- en achternaam.

 

Daarnaast is het mogelijk om aanvullende gegevens op te geven. Deze gegevens gebruiken wij om de nieuwsbrief op jouw profiel aan te laten sluiten. Deze gegevens verwerken wij alleen als jij ze invult en dus alleen met jouw toestemming. Je kunt deze gegevens altijd weer verwijderen of aanpassen. Dit betreft:

  • geslacht;
  • huidtype;
  • leeftijdscategorie;

 

Deze gegevens gebruiken wij voor het verzenden van de nieuwsbrief, met jouw toestemming. We bewaren deze gegevens totdat je je afmeldt voor onze nieuwsbrief, of 1 jaar nadat wij jou de laatste e-mail hebben gestuurd.

 

Afmelden voor de nieuwsbrief kan via je account, maar ook via een directe link in de nieuwsbrief.

 

Testimonial plaatsen

Ervaringen met onze producten die je deelt, worden met jouw toestemming op onze website gepubliceerd. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken. Dit beïnvloedt niet de rechtmatigheid van de verwerking voordat je je toestemming introk. Bij je testimonial verwerken wij de volgende gegevens:

  • naam;
  • inhoud van de testimonial.

 

Cookies

Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het apparaat (waaronder een pc, tablet of smartphone) van de websitebezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het apparaat. Deze cookies verwerken in ieder geval het IP-adres, het Cookie ID en technische informatie over het gebruikte apparaat.

 

Op onze website worden cookies of vergelijkbare technologieën gebruikt, waarbij informatie op het apparaat wordt opgeslagen en/of uitgelezen (voor het leesgemak worden alle dergelijke technieken hier verder ‘cookies’ genoemd), dit zijn:

 

PLAATSER DOEL VERVALT NA
Google Analytics:

_utm.gif, _utma, _utmb, _utmc, _utmt, _utmv, _utmz, _ga, _gat, _gid

(Google LLC)

Deze cookies gebruiken wij zodat Google ons inzicht kan geven in hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om ons informatie over de effectiviteit van onze campagnes te kunnen bieden. De informatie die we daarbij verkrijgen wordt met inbegrip van het adres van jouw computer (IP-adres), overgebracht naar Google en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Wij hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Google. Google kan informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier verder geen invloed op. Meer informatie over de gegevensverwerking kun je vinden in de Privacy Policy van Google. Sessie of maximaal na 2 jaar
PHPSESSID en wc_fragments_# en /wp-admin/admin-ajax.php-wc_cart_hash en cookies.js

(Squalan)

Deze cookies zijn noodzakelijke cookies. Wij plaatsen deze cookies om jouw sessie te kunnen onthouden en bijvoorbeeld om jouw producten in uw winkelmandje te kunnen onthouden. Sessie en cookies.js 3 maanden
_hjlncludedInSample

(Squalan)

Dit cookie bepaalt of de navigatie van de gebruiker op een bepaalde statistische plaats moet worden bewaard. Sessie
Google Audiences:
ads/ga-audiences
(Google LLC)
Dit cookie wordt gebruikt door Google Adwords, om te bepalen welke bezoekers waarschijnlijk klant zullen worden. Dit is gebaseerd op het online gedrag van de bezoeker. Meer informatie over de gegevensverwerking kun je vinden in de Privacy Policy van Google. Sessie
Facebook:

Fr en tr

(Facebook Ltd.)

Dit cookie wordt gebruikt door Facebook, voor het leveren van advertenties van derde partijen adverteerders. Meer informatie over de gegevensverwerking kun je vinden in de Privacy Policy van Facebook. 3 maanden en sessie
Hustle_module_show_count-popup-1

(Squalan)

3 maanden
Mailchimp_landing_site

(Squalan)

27 dagen

 

Let op: de privacy policy van derde partijen kan regelmatig wijzigen.

 

Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat jouw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Zo kunnen er bijvoorbeeld cookies worden gebruikt om lettertypes goed te renderen, of om jouw gebruikssessie te kunnen onthouden op de webserver zodat je de website kunt bekijken.

 

Analytics cookies

Wij gebruiken ook analytische cookies om inzichten te verkrijgen in het gebruik van onze website, en om deze aan de hand van deze inzichten te verbeteren en hiermee het gebruiksgemak te verhogen.

 

Advertentiecookies

Advertentiecookies gebruiken wij om jouw online advertentieaanbod te verbeteren en om ons inzicht te geven in onze campagneprestaties.

 

Social Media cookies

Om eenvoudige integratie met verschillende sociale media websites mogelijk te maken, gebruiken wij social media cookies.

 

In- en uitschakelen van cookies

In je browser kun je  instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer je ermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van jouw webbrowser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

 

Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van jouw site-bezoek meer registreren. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Voor meer informatie hierover, kun je de handleiding van je browser raadplegen.

 

Vertrouwelijkheid & gegevensverstrekking aan derde partijen

Alle gegevens die op onze website worden verzameld, of tot ons komen via de gebruikers van onze diensten, zullen wij vertrouwelijk behandelen. Zo zullen wij deze niet uitlenen, verhuren of verkopen aan derde partijen voor marketingdoeleinden van deze partijen. Om onze diensten te kunnen leveren, en bestellingen af te handelen, is het nodig dat wij jouw gegevens doorgeven aan:

  • betaaldienstverleners;
  • stagiaire(s);
  • online marketing bureaus;
  • productleveranciers;
  • externe ICT-dienstverleners.

 

Daarnaast zullen wij deze gegevens ook niet op een andere manier openbaar maken of aan derden verstrekken tenzij je daarvoor toestemming hebt gegeven, dit noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet mogen of moeten. De informatie die je geeft, zal met de grootst mogelijke zorg behandeld worden.

 

Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot jouw gegevens, dat de toegang tot jouw persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Onze website is bijvoorbeeld beveiligd middels een TLS-certificaat.

 

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je dan ook aan om de privacy policy van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

 

Rechten van betrokkenen

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
  • het laten corrigeren van fouten;
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
  • intrekken van toestemming;
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
  • overdraagbaarheid van gegevens.

 

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de privacy- en cookieverklaring. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Check daarom regelmatig deze privacy- en cookieverklaring, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

 

Contact

Mocht je verder, na het lezen van deze privacy- en cookieverklaring, nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

 

Squalan Natural Health B.V.

Adres: Churchilllaan 179hs, 1078DX Amsterdam

KvK: 62923412

Telefoon: 0624557494

E-mail:                 info@squalan.com