zonneallergie

Sommige mensen hebben een extreme reactie wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht (UVA): zonneallergie. Zonneallergie is een reactie van je immuunsysteem op zonlicht met symptomen als roodheid, zwelling, bultjes, vlekken, zonneblaasjes en jeuk. Typerend voor zonneallergie is dat alleen de aan het zonlicht blootgestelde delen van je huid een reactie vertonen.

Meestal treden de symptomen op na overmatige blootstelling aan de zon. Een echte zonneallergie komt relatief weinig voor, en ontwikkelt zich vooral bij vrouwen tussen de 20 en 40 jaar, met een lichte huid. Maar iedereen die te lang in de zon zit kan wel eens een allergische reactie ervaren.

Veel mensen hebben klachten die lijken op zonneallergie, maar het niet zijn. Ze zijn allergisch voor bestanddelen in hun zonnebrandcrème, of hun huid reageert op de combinatie zonlicht en bijvoorbeeld parfum. Dit noemen we een secundaire zonneallergie (ofwel fotoallergie). De combinatie zonlicht-chemische stof (bijvoorbeeld antibiotica, parfum en crèmes) is de oorzaak. Bij de primaire vorm heeft de allergische reactie alleen te maken met de overgevoeligheid van je huid voor zonlicht.

De meest voor de hand liggende tip: blijf uit de zon. Maar aangezien de meeste zonneallergie veroorzaakt wordt door de producten die je op je huid gebruikt, kun je beter andere producten kiezen. Gebruik geen parfum in de zon en check je zonnebrandolie, je crèmes en je make-up. In bijna alle huidverzorgingsproducten zit parfum en dit kan jeuk, vlekken, pigment en bultjes veroorzaken in de zon. Weet dus wat je op je huid smeert en sprayt.

Ben je op zoek naar 100% natuurlijke huidverzorging die geen allergische reacties veroorzaakt en geen parfum, parabenen of alcohol bevat? Probeer dan de Pure Squalan, deze facial oil is geschikt voor elk huidtype, zelfs voor de gevoelige huid. Zoek je meer iets met anti-aging effect? Dan is de Moisturizer ideaal voor jouw huid.