Vervellen natuurlijk verzorgen

Hoe heerlijk zonnebaden ook is, er kleven een aantal nadelen aan te veel in de zon liggen. Verbranden is pijnlijk en gevaarlijk, en als je vervelt is je zongebruinde huid in één keer weg. Vervellen is niet gevaarlijk – het is het proces van je huid die zichzelf vernieuwt. Maar als je verkeerd omgaat met het vervellen kunnen er littekens ontstaan. Kun je vervellen na verbranding voorkomen? Hoe kun je je huid tijdens het vervellen behandelen?

Hoe kan ik vervellen na verbranding voorkomen?

Vervellen is het verruilen van beschadigde huid voor nieuwe, gezonde huid. De bovenste huidlaag (de oude huid) laat los. Je kunt dit helaas niet tegengaan; je kunt alleen de schade beperken door niet te krabben of te pulken. Anders kun je littekens en pigmentvlekken krijgen.

Is het verstandig om te scrubben bij vervelling?

Scrub niet, al wordt dit vaak aangeraden. Je huid weet precies wat ze doet, vertrouw daarop. Probeer het proces niet te versnellen; je nieuwe huid is nog gevoelig voor infecties en scrubben veroorzaakt minuscuul kleine wondjes die kunnen gaan ontsteken. Bovendien probeert je huid nieuwe huidcellen aan te maken die je er met scrubben juist weer afhaalt.

Nog een paar do’s en don’ts zolang je aan het vervellen bent:

  • Douche kort, want water droogt de huid uit
  • Douche niet te heet, maar met lauw (bijna koud) water
  • Droog je voorzichtig af na het douchen, met een zachte handdoek
  • Draag kleding van natuurlijke stoffen waarin je niet snel zweet en die het zweet absorberen. Zo kun je huidirritatie voorkomen
  • Drink voldoende water, dat is goed voor je herstel én voor je nieuwe huid
  • Blijf uit de zon zolang je vervelt
  • Smeer met een goede beschermingsfactor als je uiteindelijk weer de zon ingaat. Bouw het aantal zonneminuten rustig op

Hoe kan Squalan het vervellen natuurlijk verzorgen?

Smeren, smeren, smeren: je huid vindt het heerlijk. Gebruik een vochtinbrengend product zoals Squalan RichSqualan Moisturizer of Squalan Body, zonder agressieve ingrediënten. Squalan-producten zijn 100% natuurlijk en Allergy Certified (vrij van allergenen). Je huid heeft het al zwaar te verduren gehad: het heeft nu de juiste verzorging nodig. Squalan is zo puur, je kunt het zelfs gebruiken op de gevoelige, vervellende huid. Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk, gebruik in de zon een 100% natuurlijk en veilig zonneproduct.