Wat is de beste zonnebrand voor wintersport?

De winter kent één hoogtepunt: wintersport. Glijden door de sneeuw, beetje wandelen, beetje après-ski: als je je warm aankleedt is het alleen maar genieten in de buitenlucht. Al schijnt de zon niet altijd in de skigebieden, het is verstandig je toch goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Hoog in de bergen komen UV-stralen extra hard binnen op je huid, ook als de zon niet schijnt.

 

Is gewone zonnebrandcrème gevaarlijk op wintersport?

Vaak nemen mensen hun zonnebrandcrème van de zomer mee op wintersport. Daar zit toch een hoge bescherming in, factor 30? Klopt, maar de meeste zonproducten zijn gemaakt op waterbasis. Water bevriest als het koud is en dan verliest het product zijn werking. Bovendien is het niet goed voor je huid als je er bij lage temperaturen een crème op waterbasis op smeert. Je gezicht zal niet meteen bevriezen, maar het beschadigt de huid wel.

Kies daarom voor een zonnebrandproduct op oliebasis, zoals de Squalan SUN15.

 

Hoe weet ik of een zonnebrandproduct op olie- of waterbasis is?

Een product op waterbasis herken je aan het woord ‘aqua’ op de ingrediëntenlijst. Een zonnebrandproduct met aqua erin kun je dus beter niet gebruiken op wintersport of als het vriest.

 

Welke factor heb je nodig voor je wintersport zonnebrandolie?

Voor wintersport geldt hetzelfde als in de zomer. Het KWF adviseert voor de meeste huidtypes factor 15 en voor de extreem gevoelige huid factor 30. Welke factor je ook kiest, je moet elke twee uur bijsmeren. Zeker in je gezicht, als je je skibril en muts afzet voor de lunch. De kans is groot dat je de zonnebrandcrème eraf veegt.

 

Welke wintersport zonnebrandolie komt het beste uit de test?

Als je kijkt naar verschillende zonnebrandproducten voor de wintersport dan zie je dat de producten op oliebasis het beste uit consumententests komen. Zonnebrandolies beschermen het best en daarnaast voelt in de kou een vettere substantie fijner aan.

Ga je binnenkort op wintersport? Bestel dan nu je flacon Squalan SUN15. Het is een zachte, verzorgende zonnebrandcrème op natuurlijke oliebasis. Het voelt aan als een heerlijke dagcrème en zo gebruik je ‘m ook. De flacon is compact en licht, dus je stopt haar makkelijk weg in je skipak.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *