10 Zomerse tips

De zomervakantie is nog niet begonnen of we worden al verwend met heerlijk zonnige dagen. Met mooi weer lijkt alles toch net wat mooier en voelen de meeste mensen zich vrolijker. Heerlijk even ontspannen op het terras of strand! Wij hopen dat we veel van dit soort mooie dagen mogen meemaken deze zomer.

De zomer brengt ook een aantal problemen met zich mee waardoor het handig is om goed voorbereid te zijn. De afgelopen weken was de processierups veel in het nieuws, de haren van dit schattige rupsje zorgen voor jeuk en uitslag bij veel mensen. Het is dit jaar zelfs zo erg dat er lange rijen in de Apotheken staan en in sommige steden, zoals Zwolle, is de Aloe Vera uitverkocht. Wij zetten een aantal tips op een rij om goed voorbereid en zorgeloos de zomer door te komen.

 

Smeren, smeren smeren

De zon is heerlijk maar de UVA en UVB straling kan ook veel schade aanbrengen aan de huid. Het is daarom belangrijk dat je je goed en vaak insmeert met een zonneproduct. Smeer elke 2 uur. Zit je vol in de zon, smeer dan minstens elke twee uur en na het zwemmen en/of transpireren.

 

Neem een Zuid-Europees ritme aan

Zoek de schaduw op tussen 12.00 en 16.00 uur. De zon tijdens deze uren is zo sterk dat je deze beter kunt mijden. In Zuid-Europese landen is het heel normaal om tijdens die uren te lunchen en siesta te houden. Is het niet mogelijk om de heetste zon uren te vermijden omdat je bijvoorbeeld een tenniswedstrijd hebt, smeer je dan in met factor 30 en doe een petje op.

 

Let op met parfum op je huid

De zomer wordt geassocieerd met heerlijke ananas, citrus en kokos geuren. Maar let op met parfum op de huid, parfum in combinatie met de zon kan voor allergische reacties zorgen. Spray parfum op je kleding of in je haar en niet op je huid. Daarnaast trekt parfum ook wespen aan. Let ook op met parfum in zonnecrèmes, dit kan ook voor allergische reacties zorgen.

 

Hoe voorkom je dat je pigmentvlekken krijgt?

Blootstelling aan de zon, en dus aan UV stralingen, wordt gezien als de belangrijkste oorzaak bij het ontstaan van pigmentvlekken. De vlekken ontstaan voornamelijk op plekken waar veel zon voorkomt. De juiste zonnecrème en het juiste zon-gedrag kunnen zorgen dat de pigmentvlekken niet verergeren. Heb je al pigmentvlekken, lees hier dan verder.

 

Zonneallergie?

Zonneallergie kun je uitstekend op een natuurlijke manier behandelen. De meest voor de hand liggende tip: blijf uit de zon. Koel de huid met icepacks of met een verkoelende zachte zalf of olie. Wij gebruiken zelf graag de Moisturizer die we in de zomer vaak in de koelkast hebben staan. Hydrateren en koelen werkt het beste. De meeste zonneallergie is trouwens secundaire zonneallergie. Die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen en antibiotica, chemische middelen of door de producten die je op je huid gebruikt.

 

Dagverzorging over of onder je spf?

We krijgen veel vragen over de volgorde waarop je crèmes en oliën het beste kunt aanbrengen. Gebruik je een zonnecrème met natuurlijke filters (minerale filters zoals in de Sun15 en Sun30), dan kun je deze over je dagcrème aanbrengen. Gebruik je een zonnecrème met chemische filters dan moet deze direct op de huid aangebracht worden en daarna de dagcrème erover.

 

Ben je toch verbrand?

Verbranden door de zon kan veel pijn doen en je kunt je er echt ziek van voelen. Hydrateer de huid goed met de Moisturizer of Body Oil en drink veel water. Het is belangrijk dat je niet in de zon gaat met de verbrande huid, ook niet met een hoge factor. Moet je toch de zon in, bedek dan de verbrande huid met kleding.

 

To scrub or not to scrub?

Ben jij aan het vervellen? Scrub niet, al wordt dit vaak aangeraden! Je huid weet precies wat ze doet, vertrouw daarop. Probeer het proces niet te versnellen; je nieuwe huid is nog gevoelig voor infecties en scrubben veroorzaakt minuscuul kleine wondjes die kunnen gaan ontsteken.

 

Jeuk door de processierups?

Helaas is er geen remedie als je de haartjes eenmaal op je lichaam hebt. Probeer de rupsen haartjes te verwijderen met plakband. Je kunt de Pure of Moisturizer in de koelkast zetten en deze aanbrengen, dit werkt verkoelend en versnelt het genezingsproces. Ook kun je witte klei poeder gebruiken, dit werkt werkt ook goed bij insecten en kwallen beten.

 

To drink or not to drink

Wij zijn zelf groot fan van een koud wijntje in de zon. Alcohol droogt uit en juist in de zomer is het belangrijk dat je je lichaam extra goed hydrateert met water. Drink dus extra water als je een wijntje drinkt.

 

“En dan nu tijd om te genieten van de zomer, Cheers”

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *