Word jij wel eens onzeker door je huid?

Ik kreeg deze week een geweldige uitnodiging, ik ben gevraagd om volgende maand te spreken op het pers-evenement van Allergy Certified. De eigenaresses van dit mooie Deense bedrijf zijn een week hier om meer te vertellen over hun mooie missie, over gezonde ingrediënten, (contact)eczeem, veilige producten etc. Ik was ontzettend trots, maar na het trotste moment hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd die zei: “Leslie, je hebt rosacea, moet jij dan wel gaan vertellen over de huid daar?”
De oude onzekerheid over mijn rosacea-huid kwam even naar boven, liet even van zich horen, prikte mijn ego.

Mensen met een ‘normale’ huid zijn niet de hele dag met hun huid bezig. Als je een huidaandoening hebt, kan het je leven beheersen. Pijn, schaamte, jeuk: de buitenwereld onderschat de impact van een aandoening als rosacea, psoriasis, acne of eczeem.

De zichtbaarheid van een huidaandoening als rosacea en acne kunnen je onzeker maken. Vooral in de pubertijd zijn de ontsierende pukkels, schilfers en rode vlekken een bron van ellende. Alsof zestien zijn al niet erg genoeg is! Uit ervaring weten we dat een ontsteking in je gezicht of een heftige aanval van rosacea of eczeem genoeg is om een date met ee nieuw vriendje of een belangrijke presentatie af te zeggen.

Gelukkig weet ik tegenwoordig wat mijn triggers zijn en kan ik er voor kiezen om de komende weken extra op te letten met de triggers waar ik wat aan kan doen, zoals koffie, gluten en gist. Maar je kunt natuurlijk niet overal wat aan doen, want juist stress is ook een belangrijke trigger voor mij en velen met mij. En dat is een stuk moeilijker aan te pakken en te controleren. Want juist de zenuwen voor een presentatie kunnen ook weer voor een opvlamming zorgen. Toch heb ik ook daar steeds meer tools voor. Die tools deel ik graag met jou.

Ga je mee op skinreis?
Wil jij ontdekken wat jouw triggers zijn? Wil je leren welke voeding je huid voedt en wat je huid juist sneller laat verouderen? Wil je tools om je huid zo gezond mogelijk te maken? wil je rosacea, eczeem, acne, of huidproblemen door de overgang beter begrijpen? Wil je leren hoe belangrijk je darmen zijn, en hoe ze je van binnenuit kunnen laten stralen? Wil je leren hoe je liever naar jezelf kijkt, niet zo onzeker meer zijn over jouw huid? Wil je leren wat supplementen kunnen doen? Wil je leren welke skincare ingrediënten goed zijn voor jouw huid? Wil je dat ik met je meekijk en dat je me vragen kunt stellen over jouw specifieke probleem?

Zeg dan JA tegen de skinreis en schrijf je in voor de wachtlijst, dan hou ik je op de hoogte en krijg je updates.
De skinreis van april is al bijna vol, heb je nog interesse stuur me dan even een mailtje dan kijk ik wat er nog mogelijk is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *