Hoe kun je oog make-up het beste verwijderen?

We krijgen vaak vragen over de verzorging van de huid rondom de ogen en over het reinigen van oog make-up. Onze 6 tips voor het verwijderen van oog make-up lees je hier:

1. Ga niet met make-up slapen

Reinig altijd je gezicht voor het slapen, zeker als je make-up draagt. Laat je mascara ‘s nachts zitten dan kunnen je wimpers afbreken. Dit betekent niet dat je na één keer al geen wimpers meer hebt, maar als het vaker gebeurt, ga je het echt merken. Reinigen van je make-up is sowieso belangrijk, veel make-up bevat ingrediënten die je huid afsluiten en kunnen irriteren dus die ingrediënten wil je zo kort mogelijk op je huid.

2. Wrijf niet hard, ook niet als je de make-up niet goed weg krijgt

De huid rondom de ogen is dunner en daarom is het belangrijk om voorzichtig te wrijven. Als je te hard boent, kun je de vaatjes stuk maken en dit zal zich uiten in donkere kringen.

3. Gebruik zachte ingrediënten

Het is belangrijk om je huid te verzorgen met zachte ingrediënten, maar het is nog belangrijker om je ogen met zachte ingrediënten te reinigen. Deze producten komen daadwerkelijk in je ogen terecht. Neem daarom geen genoegen met zomaar een product, maar kijk goed naar de ingrediënten. De ingrediënten in Squalan Cleanser zijn speciaal uitgezocht zodat ze reinigen en de ogen niet schaden.

4. Voorreinigen bij veel make up of waterproof make-up?

Als je veel make-up gebruikt kan het moeilijker zijn om alles weg te krijgen zonder hard wrijven. Voorreinigen is dan een goed idee: maak een watje vochtig met lauw water, en doe daar een druppeltje Pure op. Wrijf hier voorzichtig je ogen mee schoon. Daarna kun je de reiniger gebruiken voor de rest van je gezicht en je ogen nogmaals meenemen.

5. Lijkt het alsof je wazig ziet?

Soms lijkt het alsof er een olielaagje over je oog zit na het reinigen. Dit is vaak een combinatie van olie en make-up resten  Wrijf dan met een lauwwarm vochtig watje over je ogen van buiten naar binnen.

6. En tot slot……

Verzorg de huid rondom je ogen met Squalan Eye

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *