Moringa-olie: Moeder Natuur zorgt goed voor je huid

Moringa-olie komt uit de zaden van de moringaboom, ook wel de Miracle Tree genoemd. De Moringa oleifera groeide oorspronkelijk alleen aan de voet van de Himalaya maar wordt inmiddels ook gekweekt op plantages in Afrika, Zuidoost-Azië, Midden- en Zuid-Amerika. Waarom wij zo enthousiast zijn over deze wonderolie? Als je Squalan Cleanser , Squalan Eye of Squalan Gold gebruikt, weet je waarom. Maar we vertellen er graag meer over, omdat we willen dat je je bewust bent van wat je op je huid smeert. Bekijk hier onze pagina over het igrediënt moringa olifeira olie.

 

Moringa oleifeira: de meest bruikbare boom ter wereld

Bladeren, bloemen, peulen, zaden, wortels en schors: bijna elk onderdeel van de boom kan worden gebruikt als voedsel, in medicijnen of voor andere nuttige doeleinden. Zo worden de bladeren, met hun sterke voedingswaarde en hoge doses vitamine A en C, in Zuid-Afrika gebruikt om ondervoeding tegen te gaan.

 

Waar komt moringa-olie vandaan?

Aan de moringaboom groeien lange groene peulen. In de moringapeulen zitten erwt-achtige zaden waaruit je een prachtige plantaardige olie kan persen. De zaden worden koud geperst (bij maximaal 35 graden) zodat alle biologische stoffen actief blijven. Wat na filtering overblijft  is een zeer rijke, pure olie over met veel aminozuren, vitaminen en mineralen.

 

Zacht, reinigend én verzorgend

Squalan Cleanser is een zachte reinigingsgel op basis van squalaan- en moringazaadolie. Moringa staat bekend om zijn zuiverende werking en is daarmee een ideale olie om je huid mee te reinigen. De zaden van de Moringa Oleifera kunnen namelijk water zuiveren.  Als je de zaden in een glas met vervuild water gooit worden onzuiverheden en micro-organismen tot wel 98 procent uit het water gehaald.

De Oude Egyptenaren gebruikten de zaden van de Moringa al om water te zuiveren. Ze verpletterden de zaden en gooiden het het vervolgens in vies water. Het resultaat: helder en schoon drinkwater.

Wetenschappers ontdekten in 2010 dat een proteïne in deze zaden bacteriën doodt door ze te verzamelen in groepen. Deze clusters zinken vervolgens naar de bodem. HET ingrediënt dus voor een reiniger

Waarom zit er moringa-olie in Squalan?

Maar Moringa is niet alleen een geweldige reiniger. We hebben deze wonderlijke olie toegevoegd aan Squalan Cleanser en Squalan Eye en Squalan Gold omdat moringa-olie zulke mooie reinigende en anti-aging eigenschappen heeft:

  • maakt de huid jeugdig en vermindert rimpels
  • maakt de huid zachter en gladder
  • geeft een prachtige, gezonde glans
  • brengt droge en vette huid in balans
  • is rijk aan antioxidanten, omega 3, 6 en 9, vitamine A en E
  • beschermt tegen (milieu)vervuiling van buitenaf
  • werkt ontstekingsremmend
  • helpt tegen acne
  • verzacht rosacea en eczeem

Je begrijpt nu vast waarom moringa-olie zo’n populaire olie is. Helaas wordt er veel gesjoemeld met de kwaliteit van moringa-olie; niet alle leveranciers bieden 100% zuivere olie van de eerste persing aan. De moringa-olie die wij gebruiken in Squalan-producten is 100% puur. Dat blijkt wel uit ons Allergy Certified-logo, want om Allergy Certified te zijn worden alle ingrediënten van Squalan door toxicologen nagekeken tot op moleculair niveau.

 

Hoe herken je een slechte kwaliteit Moringa-olie?

Pure moringa-olie ruikt prettig, nootachtig. Het is bovendien lang houdbaar. Als je moringa-olie hebt en het ruikt vies, dan is het olie van mindere kwaliteit. Ook als het sterk geparfumeerd ruikt, is het waarschijnlijk geen 100% natuurlijke moringa-olie. Squalan-producten bevatten geen parfum.

 

Benieuwd naar wat moringa-olie voor jouw huid kan doen?

In Squalan Cleanser en ons oogserum Squalan Eye zit, naast onze andere favoriet squalaan, deze anti-aging wonderolie, ken je deze producten al? Zo niet kun je ook eerst een sachet pakket bestellen en alle vier de producten proberen.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *