Jade: het eeuwenoude geheim van een zachte huid

Jade is een prachtige groene edelsteen die geluk en succes aantrekt en je beschermt tegen ziekte en uitbuiting. Het maakt je sterker vanuit zachtheid – fysiek werkt jade zuiverend en ontgiftend. Die eigenschappen zijn al eeuwen bekend. De keizerinnen in het oude China droegen duizend jaar geleden al jade bij zich. Ze gebruikten het ook als beautytool en rolden met de steen over hun huid om haar te verstevigen en rimpels te verminderen.

 

Gezichtsmassage voor de gevoelige huid: gebruik een jaderoller

Speciaal voor de tere gezichtshuid bestaat er een jaderoller: een gezichtsmassageroller die hetzelfde doet voor je gezicht als de dry brush voor je lichaam. Hij stimuleert de doorbloeding en zorgt voor een gezonde teint. Daarnaast biedt de jade verkoeling en is het fijn om de roller te gebruiken bij (spannings)hoofdpijn en vochtwallen. De Squalan jaderoller is handgemaakt van 100% jade. Jade is een natuurproduct, daarom verschilt elke steen iets qua kleur.

 

Hoe vaak gebruik je de jaderoller?

Je kunt de jaderoller dagelijks gebruiken. Of verwen jezelf er af en toe mee, als een wellness-behandeling of als je in bad ligt.

 

Hoe gebruik je de jaderoller?

Rol de jade dagelijks (1 tot 2 maal per dag) zachtjes voor ongeveer 5 tot 10 minuten over je gereinigde gezicht. Je hoeft geen druk te zetten, het gewicht van de jade is voldoende. Herhaal elke beweging zes keer, aan beide kanten van het gezicht. Zorg ervoor dat de bewegingen altijd naar buiten zijn, richting je slapen en je oor. Eindig elke sessie met naar beneden rollen, van je oor richting je sleutelbeen, om afvalstoffen af te voeren (lymfedrainage).

Hoe gebruik je de jaderoller voor verschillende zones?

  • Voorhoofd, Zet de jaderoller op het midden van je voorhoofd bij je haarlijn en rol richting je slaap. Verplaats de roller steeds een klein stukje naar beneden zodat je alle delen van je voorhoofd hebt ‘gerold’.
  • Ogen en wenkbrauwen. Rol over je wenkbrauwen en je bovenste ooglid richting je slaap.
  • Wangen. Zet de jaderoller op je neus en rol over je jukbeenderen en wangen richting je oor.
  • Lippen. Rol de jaderoller over je lippen richting je oor.
  • Kin. Zet de jaderoller op je kin en rol via je kaaklijn naar je oorlel.
  • Afvalstoffen afvoeren. Zet de jaderoller op je wang, bij je oor en rol via je nek naar beneden, naar je sleutelbeen.

 

Gebruik de jaderoller met Squalan Moisturizer of Pure

Je kunt de Jaderoller op de droge huid gebruiken, maar ook in combinatie met de Squalan Moisturizer of Pure. Zo masseer je de olie goed in, ook in de diepere lagen van de huid.

 

Jaderoller + Squalan Cleanser: een heerlijk reinigingsmasker

Breng de Squalan Cleanser aan op een droog gezicht en masseer zachtjes in met de roller. Laat het tien minuten intrekken en spoel af met lauw water.

 

Weg met die wallen

Heb je last van vochtwallen of heb je weinig geslapen? Gebruik dan de jaderoller in combinatie met de Squalan Eye, onder je ogen.

 

Het reinigen van de jaderoller

Vergeet niet dat jade een edelsteen is; behandel het ook als zodanig. Dus niet met zeep reinigen en al helemaal niet in de vaatwasser doen. Gebruik alleen lauw water en een zachte doek.

Lees ook: Rozenkwarts: met liefde voor jezelf en je huid 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *