Is jouw huid veranderd tijdens de quarantaine periode?

De afgelopen weken zaten we vooral thuis. Sommige mensen waren druk, met thuiswerken en het homeschoolen van de kinderen. Anderen verveelden zich omdat er voor hen geen werk was of omdat ze alleen waren en een knuffel misten. Sommige mensen volgden het nieuws per uur, anderen wilden er zo min mogelijk vanaf weten. Sommige mensen kwamen enorm tot rust en anderen werden helemaal gek en ongelukkig thuis.

Langzaamaan komt het nog-lang-niet-normale leven nu weer op gang. Het is een een heftige onzekere periode ook voor ons – al is het natuurlijk niets vergeleken met wat de mensen meemaken die 24/7 bezig zijn met het redden van levens of die op de IC voor hun eigen leven vechten. Dit laatste geldt natuurlijk niet alleen in Covid-tijden.

 

Deze ongekende, onzekere tijden doen iets met ons

Gelukkig horen we veel positieve verhalen over de afgelopen periode. Verhalen van mooie initiatieven, verhalen van ondernemers die zich razendsnel aangepast hebben en met briljante ideeën komen, verhalen van mooie buurtinitiatieven en “support your locals” en verhalen van mensen die dankbaar zijn voor wat deze periode met hen persoonlijk heeft gedaan.

Zelf zijn we vooral dankbaar dat wij, en iedereen dichtbij ons, gezond is. Gelukkig konden we thuis door werken en bleef het bedrijf dat onze pakketjes verstuurd alles verzenden. Ook voor ons zijn er een aantal belangrijke dingen niet door gegaan en hebben we de productontwikkeling van de Gold en de Lip color moeten verschuiven. Daarentegen hebben we nieuwe ideeën en plannen en vonden we het geweldig om te zien hoe enthousiast mensen in de zorg waren toen wij een aantal van hun blij maakten met producten voor hun droge huid.

Jullie hebben de laatste tijd zoveel mooie foto’s gedeeld van Squalan producten op social media, dat heeft ons echt goed gedaan. ook helpt het ons enorm met het spreiden van de Squalan love. Voor ons is het woord van de afgelopen periode DANKBAARHEID. We zijn jou echt dankbaar voor het lezen van onze blogs, voor het meedenken over nieuwe blogs en video’s en voor alle feedback, en dat menen we echt.

 

Maar wat heeft de quarantaine met jouw huid gedaan?

Deze periode was niet alleen mentaal pittig maar ook fysiek doet het wat met je als je aan huis gekluisterd bent. Sommige mensen zien het als een tijd om extra gezond te eten en elke dag thuis te sporten, terwijl anderen juist gaan bakken en bankhangen.

Een vriendin van ons had geen werk. Ondanks de financiële stress, kwam ze helemaal tot rust. Ze is eindelijk bij met de boekhouding, haar trap is geverfd en gelakt, de tuin ziet er geweldig uit en ze heeft elke dag tijd besteed aan yoga en rennen. Vorige week stuurde ze ons een selfie: ook haar huid was enorm opgeknapt. Langer slapen, niet hoeven haasten om naar het werk te komen, minder make-up en het huis (en daarmee haar hoofd) opruimen hebben haar echt goed gedaan.

Van een andere vriendin kregen wij het bericht dat haar huid juist dramatisch was geworden de afgelopen weken. Hoe kon dat nou? Samen keken we naar haar corona-leefpatroon. Dat verklaarde een hoop. Elke avond lekkere hapjes en een wijntje, veel later dan normaal naar bed, niet sporten en continu binnen zitten… dat zorgt voor een vermoeid en overbelast lichaam en dat zie je meteen aan je huid.

 

Wat leren we over onze huid van Quarantaine?

Zwaar voor je huid:

 • Suikers, koolhydraten en alcohol
 • Dichte ramen en geen buitenlucht
 • Laat naar bed
 • Weinig bewegen
 • Desinfecterende gels en veel handen wassen

 

Goed voor je huid:

 • Geen make-up
 • Opruimen van je huis (een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd)
 • Geen kantoorruimtes met airco en meerdere mensen
 • Meer beweging en elke dag een wandelingetje
 • Meer tijd om gezonde shakes en smoothies te maken
 • Meer tijd om zelf te koken
 • Meer tijd om vaker water te drinken (het toilet is vlakbij voor kleine blaasjes)

 

Hoe is het met jouw huid gegaan tijdens de quarantaine?

Merk jij verschil aan je huid of niet? Positief of negatief? Kun je de oorzaken aanwijzen of wil je dat wij je helpen?

We zijn heel benieuwd naar jouw verhaal. Deel het met ons via de mail, hieronder of op de Facebook-pagina van Squalan

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *