Get that glow back

Een gezonde huid herken je aan haar natuurlijke glans, die ‘glow’. Babyhuidjes doen niets anders dan heerlijk glowen. Wat gebeurt er later in ons leven, waardoor we die glans kwijtraken? Hoe krijg je ‘m terug?

Iedereen wordt geboren met de glow. Dit komt onder andere omdat baby’s nog een hoog percentage squaleen in de huid hebben. Squaleen is een vette stof die ervoor zorgt dat je huid soepel en veerkrachtig is. Naarmate je ouder wordt, verdwijnt de stof uit je huid. Bye bye, glow…

De afname van squaleen in je huid is niet de enige oorzaak van minder glow. Ook slaaptekort, stress, ouder worden, voeding, alcohol, zon, milieuschade en verkeerde huidverzorging spelen een rol.

Wat kun je doen om ‘s morgens toch met een glow de deur uit te gaan?

Een goed begin van de dag helpt je al op weg. Met een fijne ochtendroutine kun je ervoor zorgen dat jouw huid weer gaat stralen. Zo kan jouw easy morning glow routine er uitzien:

Shower freeze

Begin je dag met een koude douche. Je bent meteen goed wakker en al is het even doorbijten, het geeft je een euforisch gevoel en het zorgt voor een betere doorbloeding.

Een warme douche spoelt de natuurlijke oliën van je huid, waardoor ze dof en droog wordt. Ik ben sinds kort weer begonnen met koud douchen en ik voel me er goed bij.   Het voelt meteen als de eerste overwinning van de dag. Dat laat me al stralen!

Droog je na het douchen af en smeer je body en gezicht lekker in met een pure olie, zonder parfum en andere onnodige toevoegingen.

Glowfood

Er zijn voedingsmiddelen die je glow van binnenuit een boost geven: antioxidanten, vitamine C, omega-3 en beta-caroteen (een voorloper van vitamine A).

Begin je dag goed met een ontbijt waar dat allemaal inzit. Denk aan sinaasappel, lijnzaadolie, wortels, blauwe bessen, spinazie, ananas: maak een lekkere smoothie om de dag mee te beginnen.

Rolling, rolling

Wil je je glow gedurende de dag wat extra opwekken? Gebruik dan een face roller. De jade roller en de rosequartz roller stimuleren de doorbloeding en zorgen voor een instant glow. Ik heb altijd mijn roller bij mijn laptop liggen en rol graag even als ik op Youtube wat aan het kijken ben.

Make me sweat

Zweten is goed voor je huid, het zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en reinigt je huid. Probeer dus elke dag iets te doen wat je laat zweten. En dan bedoel ik niet ‘één druppel op je voorhoofd’-zweten maar echt goed zweten. Reinig na afloop je gezicht met een niet-agressieve, verzorgende cleanser.

Don’t worry, be happy

Stress en slaaptekort maken je huid dof en grauw. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, dat ontstressen, maar je bent het waard om er werk van te maken. En ga eens zonder die mobiele telefoon naar bed; wedden dat je een stuk beter (en eerder) slaapt?

2 replies on “Get that glow back

  • Wivineke

    Fijne tips! Ik gebruik nu sinds een paar weekjes de rosequartz-roller en mijn slaapoogjes zijn meteen minder puffie! (Verder gebruik ik ook de cleanser, de pure en de eye.. love them!) Dat koud douchen is iets wat mij niet meteen aanspreekt😬 ik douche eerlijk gezegd veelste heet…

    Beantwoorden
    • Squalan

      Thanks voor je reactie 😃. Ik moet zeggen dat ik zelf eerder een “te” heet bad type ben maar dat koude douchen voelt na afloop wel echt fijn, het proberen waard 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *