Onze favoriete meditatieapps en podcasts

Rust en persoonlijke ontwikkeling zijn vaak belangrijke doelen voor mensen. Ondanks dat de doelen omtrent rust en persoonlijke ontwikkeling enorm verschillen, zijn het ook vaak onderwerpen die uiteindelijk onderop de plank komen te liggen. Meer rust? Dat komt dit weekend wel, of anders volgend weekend of over twee weken, echt… ik ga meer rust nemen. Voor je het weet is 2018 voorbij en staat ‘rust’ weer op je lijst met goede voornemens voor 2019.

Het zou mooi zijn als rust en tijd voor persoonlijke ontwikkeling op een laagdrempelige manier toegevoegd kunnen worden aan je leven toch? Goed nieuws, dat kan! Rust betekent niet een hele dag naar een spa, of een weekend weg. Door dagelijks een paar minuten te mediteren creëer je al meer rust. Het opzetten van een informatieve podcast tijdens een lunchwandeling of in de auto of trein naar je werk, zorgt ervoor dat je tijd besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Om je te helpen hebben wij een aantal goede en leuke meditatieapps en podcast voor je op een rij gezet.

 

Meditatieapps

  1. Headspace

Headspace laat je op een makkelijke manier kennis maken met mediteren. Dit doen zij aan de hand van korte filmpjes voordat je gaat mediteren. Daarin leggen zij uit wat het idee achter de meditatie is. Je kunt ervoor kiezen de onbetaalde of betaalde versie te gebruiken. De betaalde versie heeft meer mogelijkheden, maar om te starten is de onbetaalde prima.

  1. Mindfulness app

Deze gratis app komt oorspronkelijk uit Zweden, en is nu ook in Nederland verkrijgbaar. In het Nederlands gelukkig;). Je kunt kiezen tussen geleide en stilte meditaties. Ben je een beginner? Start dan met korte geleide meditatie. Een stem helpt je dan door de meditatie heen. Geen probleem als je gedachtes tussendoor afdwalen, meditatie leer je door oefenen.

 

  1. Stop, Breathe & Think

Ook deze app is gratis, en laagdrempelig om te beginnen met meditatie. Je kunt afhankelijk van hoe jij je voelt een meditatie kiezen. Zit je niet lekker in je vel? Laat je dan leiden door de meditatie die daarvoor in de app te vinden is. Deze app is niet alleen leuk voor jou, maar ook gemaakt voor kinderen. Geen gek idee om samen met je kind(eren) te mediteren. Zij rust, jij rust toch?

Podcasts

  1. TED Radio Hour

Misschien ken je TED talk al van Youtube of televisie. Zij bespreken uiteenlopende onderwerpen, en het wordt altijd door een ervaringsdeskundige gepresenteerd. Je kunt via deze weg de podcasts kiezen met de onderwerpen die jou het meeste aanspreken. Of kies juist eens een podcast van TED Radio Hour die je normaal niet zo snel zou kiezen, het zou zomaar heel interessant kunnen zijn.

  1. Eindbazen

Bij deze podcast spreken Michel Vos en Wiggert Meerman met mensen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en de titel ‘eindbazen’ verdienen. Dit doen zijn op het gebied van sport, wetenschap, technologie, ondernemen, maatschappij en cultuur.

 

  1. Ik weet het ook niet

Vergelijkbaar met eindbazen is de podcast van Jelmer de Boer. Hij praat over onderwerpen die hij erg interessant vindt, met mensen die er iets meer verstand van hebben dan hij. Het zijn uiteenlopende onderwerpen zoals; ouderdom vertragen, branding & marketing, wat is gezondheid? Het mooie van podcasts is dat je alleen degene hoeft te luisteren die voor jou interessant zijn.

 

Het ontbreekt de online wereld niet aan goede en leuke meditatieapps en podcasts. Dit is dan ook een kleine greep uit het aanbod. Heb jij nog een goede meditatieapp of podcast die je graag met andere lezers wil delen? Laat het ons weten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *