Zo verzorg je de ouder wordende huid

Jong of oud, je huid heeft goede verzorging nodig. Het is een fabeltje dat de oudere huid meer verzorging nodig heeft dan een jonge huid. Sterker nog, als je al vroeg de juiste keuzes maakt voor je huid, vertraag je het proces van huidveroudering.

Dus de ouder wordende huid heeft geen speciale verzorging nodig? Ja en nee. De meeste verzorgingstips voor de huid gelden voor elke huid, op elke leeftijd. Al weten we allemaal dat we die tips pas ter harte nemen, als de eerste kreukels in ons gezicht vallen.

Toch zijn er qua huidverzorging twee aandachtspunten die wél leeftijdgerelateerd zijn.

 

1. Weet wat je huid nodig heeft

Op de verpakkingen van huidverzorgingsproducten wordt vaak veel beloofd. Anti-rimpel, anti-aging, kalmerend, hydraterend, tegen vlekjes, tegen fijne lijntjes en er zijn zelfs producten die alles tegelijk voor je oplossen.
Prachtig, al die beloften, maar wat heeft je huid nu écht nodig? Kies een product dat erop gericht is om de basis sterk en gezond te maken. Zorg dat je huid weer in balans is door pure producten te kiezen zonder irriterende stoffen.

Een product zoals de Pure helpt elke huid: het geeft de huid wat het op dat moment nodig heeft. Deze olie kun je op elke leeftijd gebruiken. De rijpere huid kun je daarnaast verwennen met een Moisturizer en een Eye serum. Maar heb je een jonge huid? Op je 20e hoef je echt nog niet aan de anti-rimpelcreme voor rond je ogen.

2. Je lichaam verandert – je huid ook

Na je puberteitpuistjes heb je wellicht weinig huidklachten meer gehad. Tot je in de overgang kwam… Plots zit je weer onder de pukkeltjes, of wordt je huid droog en schilferig. Naarmate je ouder wordt, verandert je lichaam, vaak onder invloed van hormonen. Dat merk je ook aan je huid. Misschien heeft je huid in deze fase van je leven iets meer nodig. De huid wordt vaak ineens heel droog en vochtarm. Switch dan naar een product dat extra hydrateert zoals de Moisturizer.

 

Je huid is de spiegel van je leefstijl

Bij huidverzorging denken we vaak aan crèmes, huidolie, serums en lotions. En al hebben die inderdaad invloed op de conditie van je huid, er zijn ook andere aspecten die een rol spelen:
• voeding
• bewegen
• slaap
• stress
• zonlicht
• make-up
• alcohol
• roken

Kijk eens goed naar jouw leefstijl. Waarin zou je iets kunnen aanpassen dat je lijf en je huid goed zouden doen?

Pas je gewoonten aan, in kleine stapjes

Meteen vijf keer per week gaan sporten, volledig stoppen met wijntjes en alleen nog maar groenten en fruit eten is moedig, maar hou je waarschijnlijk niet vol. Wees realistisch en pas in kleine stapjes je gewoonten aan.
Wil je serieus aan de slag met een gezondere leefstijl en je huid weer zien stralen? Probeer dan de Squalan 7 days challenge – we helpen je graag om beter voor je huid te zorgen.

 

Welke supplementen zijn goed voor mijn huid?

Ook adviseren wij om je supplementengebruik onder de loep te nemen. Gezonde voeding is heel belangrijk maar sommige dingen halen we niet voldoende uit onze voeding en kun je daarom wel beter aanvullen via suppletie. Het belangrijkste volgens ons is omega 3 olie, deze olie is ontzettend belangrijk voor je lichaam van binnen en buiten. Het zorgt niet alleen voor flexibiliteit van je vaten maar ook van je huid, iets wat de rijpere huid heel goed kan gebruiken. Wij zijn zelf enorm fan van deze vegan omega-3 olie.

Ouder worden is een cadeau maar laten we voorzichtig met dit cadeau omgaan en proberen om gezond en stralend ouder te worden toch?

 

Lees ook: Huidveroudering: hoe vertraag je het proces?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *