We kijken terug op 9 geweldige jaren

We blazen bij Squalan deze maand negen kaarsjes uit. Wauw. Het lijkt zo lang geleden dan we een jerrycan met squalaanolie ontvingen voor eigen gebruik. Al snel daarna begonnen we hardop te fantaseren. “Moeten wij niet iets gaan doen met deze olie? Het werkt zo goed! Dit moeten we toch delen met de wereld?”
 
En dat is wat we deden.
Squalan groeide snel – eerst plakten we zelfgemaakte labels op flesjes, al snel brainstormden we met marketingbureaus over professionele verpakkingen.
We spraken met grote winkelketens en kleine salons, jetlagden in San Francisco en bezochten beurzen in Barcelona en Parijs. We hadden een stand op de Lxry Fair en het Better Event en verzorgden een seminar op de Gezondheidsbeurs.
We stonden in bladen zoals Vogue, Jan, Linda, Elle en Marie Claire en interviewden professoren en toxicologen over contacteczeem en dermatologie.
We wonnen een Allergy award voor ‘best skin-friendly product’ en een Dutch Beauty award in de categorie groene cosmetica.
 
Maar we zijn er nog niet. We hebben nog zo veel te leren! Onze kennis over de huid, huidproblemen en allerlei cosmetica-ingrediënten groeit met de dag, zeker sinds we nauw samenwerken met de geweldige dames van Allergy Certified. Ook over hormonen en voeding leerden we veel, van mensen zoals Ralph Moorman en Amber Albarda.
 
Daarnaast leerden (en leren) we met vallen en opstaan over het runnen van een bedrijf, onderhandelen, online marketing, podcasten, blogs schrijven, social media en nog veel meer.
 
Ondertussen is één van ons gescheiden en kreeg de ander een kind – het blijft schipperen tussen moeder-zijn en ondernemen. We kregen te maken met het overlijden van dierbaren en ander verdriet en vochten in coronatijd voor ons voortbestaan.
 
It has been a hell of a ride, en gelukkig hebben we nog een lange, mooie weg voor ons liggen. We zitten nog vol nieuwe productideeën en spreken elke dag mensen die we kunnen helpen hun huid gezond te maken. Een gezonde huid heeft te maken met je binnen- én buitenkant – die overtuiging wordt alleen maar sterker. Squalan is geen product in een flesje, Squalan is a way of life.
 
Wat zijn we dankbaar voor alle ervaringen, voor alle mensen die ons hebben geholpen en, bovenal, wat zijn we dankbaar voor jou. Zonder jou en alle andere Squalan-fans hadden we dit nooit kunnen doen!

Wil je met ons delen wat Squalan voor jou betekent? En wat je nog hoopt te zien van ons?
We horen dat heel graag! <3

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *