Je huid is ook toe aan vakantie

De zomervakantie is begonnen! Wij blijven lekker thuis dit jaar, maar ik ga wel een vakantierooster hanteren. Geen wekker, meer buiten zijn en boekjes lezen.

De zomer is een mooie tijd om iets langzamer te leven. Vaak is het ook minder druk qua werk, zijn de dagen langer en de to do-lijstjes korter. Dat geeft ook een vakantiegevoel. Geef je je huid ook een beetje vakantie?

 

Make-up break

Met de warmte is het vaak een uitdaging om je make-up goed op te brengen, en moet je het vaak bijwerken. Bespaar je de moeite. De zomer is een mooi moment om make-up te laten staan, of er in ieder geval minder van te gebruiken.

 

Skincare break

Ook skincare-producten kunnen je huid vermoeien en te hard laten werken. Veel skincare zit boordevol allergenen waardoor de huid continu bezig is om deze stoffen te verwerken. Ook scrubs en zuren kunnen te veel zijn voor de huid waardoor ze uit balans raakt.

De zomer is een mooi moment om even terug te gaan naar de basis: een reiniger, een verzorgende olie en een zonproduct.

 

Stress break

Stress is helaas niet 1-2-3 te verhelpen, maar de zomer- en vakantieperiode zijn wel een goed moment om wat meer me-time in te plannen. Ga wat meer sporten, volg een yogales of pak dat mediteren weer op. Ontspanning is goed voor je huid en je immuunsysteem. In mijn podcast noem ik een aantal selfcare tips als je wil ontstressen, maar eigenlijk zijn ze voor iedereen heerlijk.

 

Sugar break

In de zomer is het makkelijker om gezond te eten, de wijntjes en bitterballen op het terras daargelaten. Salades en fruit zijn veel aantrekkelijker in de zomer en vaak heb je minder honger als het warm is. Drink lekker veel water met citroen en eet watermeloen als het warm is. Je huid zal je dankbaar zijn.

 

De buitenlucht doet wonderen

Je huid is gek op frisse lucht. Let wel op met de airco want daar is je huid dan weer geen fan van, die lucht is te droog. Ook de temperatuurwisselingen tussen de warmte buiten en de airco binnen zijn te groot voor je huid. Hou haar goed gehydrateerd.

 

Zon en de huid, een haat-liefde-relatie

Vroeger, toen ik nog veel last had van rosacea, was mijn huid ‘s zomers altijd mooier dan ‘s winters. Mijn huid leek beter tegen warmte te kunnen dan tegen kou. Daarnaast zag je de roodheid minder door het zomerse tintje. Helaas weten we nu dat zonnestralen de huid veel schade toebrengen en dat zonnebaden eigenlijk niet goed is. Gebruik altijd een goede zonbescherming (minstens factor 15, liever factor 30) en beperk de ‘bakmomenten’. Waarom je huid voor altijd beschadigen en vroegtijdig rimpels kweken voor een paar weken een lekker kleurtje?

Het beste voor je huid en je hoofd: onthaast, geniet en heb lief. Maak er een summer of love van: met liefde voor jezelf, voor je huid én voor elkaar.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *