Het nicecream experiment

Met hoge temperaturen is het veel te warm om over zonnebrand of andere huidgerelateerde zaken te schrijven. Daarom nu een blog over iets waarmee ik aan het experimenteren ben: nicecream. Ideaal voor warme dagen!

Nicecream is een gezonde variant van icecream. Het is dus ijs met een basis van bevroren fruit, supergezond. Je kunt het zelfs vegan maken door plantaardige melk te gebruiken.

 

Wat heb je nodig voor nicecream?

In mijn diepvries vind je altijd stukjes avocado en banaan, acai-repen en kokospulp. Sowieso heerlijk als ontbijt, met amandelmelk en proteïnepoeder. Daar maak ik dan een lekkere, koude plantaardige milkshake van – ook mijn zoontje is er gek op. Een leuke manier om wat extra gezondheid bij hem naar binnen te krijgen.

Deze week was ik aan het experimenteren met verschillende varianten nicecream. Geen milkshake dus, maar echt ijs. Om echte ijsbolletjes te kunnen scheppen gebruik ik minder (plantaardige) melk en zet ik het ‘ijs’ weer minimaal een uur terug in de vriezer nadat ik het gemixt hebt. Je kunt ontzettend veel varieren met ingredienten en topping zoals op deze super vrolijke coconutbowls foto.

Welke ingrediënten heb ik nodig voor nicecream?

Er zijn drie varianten die bij ons goed uit de test kwamen deze week: aardbei, banaan en chocola. Het is belangrijk dat je een blender gebruikt met vermogen om bevroren producten te crushen. Zelf gebruik ik een Magic Bullet XL. Zorg daarnaast voor genoeg bevroren bananen, dus leg een paar uur van tevoren banaan in de vriezer. Pel de bananen, snijd ze in stukken, doe ze in een ziplockbag en vriezen maar. Je kunt ook fruit uit de supermarktdiepvries kopen, zoals aardbeien.

Dit heb je nodig voor Nicecream Banana:

2 bevroren bananen

60 ml plantaardige melk (ik gebruik zelf havermelk, amandelmelk of kokosmelk)

Vanille-extract of -poeder (optioneel)

 

Dit heb je nodig voor Nicecream Strawberry:

2 bevroren bananen

200 gram bevroren aardbei

60ml plantaardige melk

 

Dit heb je nodig voor Nicecream Choco:

2 bevroren bananen

1 eetlepel cacaopoeder

1 eetlepel notenpasta (ik gebruik de hazelnoot-amandelpasta van Ekoplaza)

1 eetlepel maple syrup (ahornsiroop, optioneel, als je geen fan bent van bittere chocola)

60 ml plantaardige melk

 

Doe alle ingrediënten in de blender. Blend tot er een romige gladde massa ontstaat. Is het geen gladde massa, doe er dan nog een scheutje melk bij. Daarna kun je het direct opeten of nog een uurtje in de vriezer zetten, bij voorkeur in een siliconen vorm. Ingevroren nicecream moet je eerst een beetje zacht laten worden voordat je het kunt eten. Qua ingrediënten en toppings kun je heel veel variëren, lekker experimenteren.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *