It was the summer of 2020

Zullen er later liedjes geschreven worden over The summer of 2020? Het is in ieder geval de raarste zomer die ik heb meegemaakt. Waar ik wel van geniet zijn de prachtige Instagramfoto’s van vakantiebestemmingen dicht bij huis. Dat zijn we niet gewend! Geen Balinese stranden of party’s op Ibiza, maar Nederlandse campings en groene bossen in Denemarken, Duitsland en Oostenrijk zie ik voorbijkomen.

Het zomerweer hier is Hollands onvoorspelbaar, regen en zon wisselen elkaar in rap tempo af. Dat maakt het moeilijk een dagje uit te plannen. En toch willen we er, als thuisblijvers, het beste van maken.

 

Hoe haal jij het beste uit deze vreemde zomer?

We willen genieten, want dat hebben we allemaal verdiend. We hebben het ook nodig – de zomer is een oplaadmoment voor je lichaam. Ook als je eigenlijk vindt dat er momenteel niet zoveel te genieten is, is het belangrijk om af en toe te ontspannen en je hoofd te legen. Een lange wandeling over het strand, een pauzemomentje in de zon met een lekker koud drankje, een avond met vrienden of een voetbalwedstrijdje met je kind: pak regelmatig een mooi moment en sluit de negatieve dingen even buiten.

 

Vitamine Zon

De zon, wat vrije tijd en vrolijke mensen: het helpt ons te relativeren. Zon op ons hoofd is goed, want de zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D zorgt voor de aanmaak van hormonen, zoals dopamine. Dit hormoon heeft invloed op je bioritme en zorgt voor een geluksgevoel.

Al is de ‘gezellige zomer’ onlosmakelijk verbonden met alcohol, ijsjes en lekkere hapjes, het is gelukkig ook makkelijk om in de zomermaanden gezond te eten: er is veel lekker seizoensfruit voorhanden, je drinkt automatisch meer water en de warmte zorgt voor minder honger. Ook bewegen gaat makkelijker in de zomer; we zijn meer buiten en zijn sneller te porren voor een middagje zwemmen, een potje badminton of een wandeling.

 

Gezond en fit blijven: eten, bewegen

Gelukkig hebben supermarkten en groenteboeren volop fruit en groente in de aanbieding; we hebben de afgelopen maanden wel geleerd dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Je lijf heeft goede verzorging nodig, van binnen en van buiten.

Ook qua activiteiten en gezondheidsfestivals is er gelukkig nog veel te doen, zij het online. Yoga, personal trainers, hardloopschema’s: via internet kun je prima in beweging blijven. En meer leren over gezondheid, zoals tijdens het Healthy Summer Festival van Amber Albarda: een online initiatief met 7 gezondheidsthema’s, experts aan het woord, e-books, video’s en meer. Je kunt alles thuis in je eigen tempo bekijken en lezen.

 

Bodycare, haircare

Ook je huid heeft in de zomer goede zorg nodig. Zelfs als je je huid goed beschermt tegen de zon (factor 15 tot 30) is je huid blij met wat extra hydratatie in de zomer. Gebruik een goede vochtinbrengende huidolie; Squalan Moisturizer is de ideale after sun voor je gezicht en decolleté, ook als je huid gevoelig en verbrand is. Voor een extra verkoelend effect zet je de flacon voor gebruik even in de koelkast.

Ook Squalan Body is een topper voor je sunkissed lijf. Zet de Body niet in de koelkast, want dan gaat de kokosolie die erin zit stollen en dat smeert zo lastig.

Is je haar droog van het zwemmen en de zon? Je kunt de Moisturizer, de Body en de Pure gebruiken in je haarpunten. Of neem een haar- en hoofdhuidmasker met één van deze puur natuur-oliën. Lekker een nachtje laten intrekken.

Wat zijn jouw gezondheidsrituelen deze zomer? Wat eet je graag? Hoe maak jij je hoofd leeg? En wat doe je voor je huid? We zijn benieuwd, laat het ons weten!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *