Goede voornemens voor je huid

Je huid gezond krijgen lukt niet in een paar dagen. Dat kost tijd – je zult vanaf nu de juiste keuzes moeten maken. Laat dat nou net zijn wat veel mensen zich voornemen op 1 januari: gezondere keuzes maken. Met welke goede voornemens doe je je huid een plezier?

Meer bewegen en gezonder eten hebben ook op je huid een positief effect, dus dat is mooi meegenomen. Speciaal voor je huid kun je een rondje door je badkamer doen. Wist je dat je badkamer volstaat met schadelijke producten, boordevol hormoonverstorende stoffen?

 

Gezondere producten

Switch naar clean beauty en kijk eens goed naar je make-up, je huidverzorging en alle doucheproducten. Wat zit er allemaal in? Gebruik daarbij bijvoorbeeld apps als Think dirty en Beat the microbeat.

 

Reinig je huid op milde wijze

Maak je gezicht niet te vaak schoon. Net als in je darmen zitten er op je huid ook belangrijke goede bacteriën die je huid beschermen. Te vaak wassen met agressieve middelen zorgt ervoor dat de huidflora uit balans raakt. Gebruik daarom altijd een zachte cleanser en reinig alleen in de avond. In de ochtend na de nacht is dit echt niet nodig.

Gebruik je make-up? Reinig dan je gezicht altijd voor het slapen gaan.

 

Go naked

Al dat thuiswerken in 2020 was toch nog ergens goed voor! We zaten dagenlang achter elkaar zonder make-up op ons gezicht thuis – jij vond het saai, dat blotebillengezicht, maar je huid was er blij mee! Heb je gemerkt dat je huid echt opknapte van de make-uploze dagen? Ga dan zeker voor een ander merk foundation of (gekleurde) dagcrème.

 

Hou je make-up jong

Maak je make-up kwasten en borstels geregeld schoon, want ze zijn een broedplaats voor bacteriën. Check ook of je make-up niet over de uiterste houdbaarheidsdatum is.

 

Niet plukken en frunniken aan je gezicht

Het is verleidelijk om aan velletjes en pukkeltjes te frunniken, maar mooier wordt je huid er niet van. Het laat littekens achter en bacteriën krijgen de kans om pukkeltjes of wondjes erger te maken. Zit dus niet met je (ongewassen) handen aan je gezicht.

 

Zorg voor je huid van binnenuit

Nu je je skincare kritisch hebt bekeken is het ook belangrijk om te kijken of je je huid wel goed verzorgt van binnenuit. Drink elk uur een glas water en kies voor onbewerkt eten. Heb je een huidaandoening? Sommige producten staan erom bekend dat ze bepaalde huidaandoeningen erger maken. Zo wordt acne erger als je veel zuivel eet en drinkt, en verergeren spicy producten rosacea.

 

Kies geluk

Kies in het nieuwe jaar voor minder stress en meer positiviteit. Wees verliefd! Op jezelf, op het leven, of op die leuke ander. Als je straalt van binnenuit, zie je dat ook aan je huid.
Let it glow, let it glow, let it glow!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *