Gladde glanzende benen zonder irritatie!

Er zijn natuurlijk vele manieren om je benen te ontharen; scheren met een scheermesje, het welbekende scheerapparaat, harsen, laseren of chemische ontharing crèmes. Vaak resulteert het scheerfestijn in een rode, geïrriteerde (bobbelige) huid met soms zelfs ontstekingen en ingegroeide haren ipv het mooie resultaat dat leuk staat bij je rokje.

Laseren lijkt een mooie optie maar als je haar te licht (te weinig pigment), rood of juist te donker is (teveel pigment) valt deze optie helaas af. Dit hebben wij zelf ook ervaren, en na alle opties geprobeerd te hebben komen we toch weer terug bij het ouderwetse scheren… maar dan wel op de Squalan manier!

Het beste kun je eerst gaat douchen of in bad gaan, zo wordt de huid zachter wat zorgt voor makkelijker scheren en minder huid irritaties. Droog je benen af en breng een paar pompjes van de Squalan Cleanser gel aan. Maak je vingertoppen vochtig en masseer je benen met de vingertoppen, hierdoor wordt de Cleanser gel “milky”.

Gebruik een (nieuw) scheermesje en scheer je benen met de haar groei mee. Tegen de haargroei in scheren zorgt voor het zachtste resultaat maar staat ook garant voor irritatie en ingegroeide haren helaas. Spoel na het scheren alles af, droog de huid en breng de Squalan Pure aan op de geschoren huid. En als je toch bezig bent, kun je ook meteen je oksels en bikinilijn meenemen!

“Et Voila!” glanzende gladde benen zonder geïrriteerde huid!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je niet meer wil scheren natuurlijk zoals deze fitnessblogster. Dan kun je de Cleanser en de Pure voor je gezicht en decolleté blijven gebruiken 😉

 

Meer tips voor een zachte huid vind je op onze andere blogposts: 5x eten voor een gezonde huid en droog borstelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *