Droog borstelen – begin je dag met een gloeiende huid!

In tegenstelling tot warme baden en geurende gezichtsmaskers klinken droog borstelen en koud douchen niet erg aanlokkelijk. Het zijn echter wel beide dingen die heel goed zijn voor de huid en als je eraan went ook erg verkwikkend werken.

Droog borstelen stimuleert de circulatie van het bloed en het lymfevocht, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Daarnaast maakt droog borstelen de huid direct zachter en krijgt het een gezonde gloed. Ook verwijdert het dode huidcellen en zou het cellulitis verminderen (helaas is dit niet bewezen, maar het is het proberen waard).

Gebruik een huidborstel of handschoen van natuurlijke stof (*) en begin met borstelen bij de voeten. Borstel met stevige bewegingen omhoog. Nadat je je benen hebt geborsteld ga je verder met je buik, armen en schouders, daarna je billen en rug. Je huid kan roze worden en het borstelen voelt gevoelig (vooral de eerste keren) maar het mag geen pijn doen, als het wel pijn doet moet je iets zachter borstelen.

Vermijd wondjes, open plekken, de (zon)verbrande huid en eczeem plekken. Borstel altijd in de richting van je hart, dit wordt aangeraden omdat je lymfesysteem ook zo loopt (zo kun je ook altijd het beste masseren), op deze manier worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Verwen je lichaam ‘s-ochtends met een droog borstel ritueel voordat je gaat douchen, hierdoor zijn zowel je lichaam als geest meteen wakker en begin je de dag goed. Wil je er helemaal een feestje van maken neem dan ook een koude douche en smeer daarna je lichaam in met de Squalan Pure.

*Je kunt een huidborstel of handschoen kopen bij de meeste drogisterijen, let er wel op dat het gemaakt is van natuurlijke stof.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *