Relaxen? Dat kan elke dag van de week!

Zeven simpele trucs om elke dag je huid een boost te geven

Even helemaal niks doen, jezelf ontspannen, is een geweldig recept voor een betere huid. Nou klinkt een weekje naar de Seychellen fantastisch, maar onze portemonnee schiet ervan in de stress. Gelukkig zijn er genoeg kleine acties die je elke dag thuis kunt oppakken om je huid te doen stralen. We hebben tips voor elke dag van de week: maak van de komende zeven dagen een echte Retreat Week!

 

Zondag – goed slapen

Huh, begint de week op zondag? Waarom niet? Het is een kleine mindset-truc om je week goed te beginnen. Vandaag kun je je rustig voorbereiden op de week die gaat komen. Leg na acht uur ‘s avonds je telefoon met al het socialmediageweld buiten bereik. De avond is voor jou! Geniet van je diner, lees een boek of voer gesprekken met je huisgenoten – echte gesprekken, niet via je mobiele telefoon.

Schermloze avond: creëer quality time, zonder een schermpje. Je slaapt beter als je minstens twee uur voor bedtijd geen mobiele telefoon of televisie aan hebt staan.

 

Maandag – gezonde voeding

Kiezen voor gezonde voeding is één van de beste manieren om je goed te voelen én om er goed uit te zien. Begin je dag met warm water en citroen. Daarmee reinig je je lichaam en boost je je immuunsysteem. Eet ’s ochtends lekker fruit en eiwitten– eiwitten geven je sneller een vol gevoel en voorkomen dat je snel weer trek krijgt.

Gezonde voeding: neem ’s ochtends de tijd om een gezond ontbijt voor jezelf klaar te maken. Je gaat dan op een heel andere manier de deur uit, dan wanneer je met een knorrende maag je moet haasten om de bus te halen!

 

 

Dinsdag – gezichtsverzorging

Wie heeft bepaald dat alleen het weekend bedoeld is voor spa treatments? Je hebt ook op een doordeweekse Dooie Dinsdagavond heus wel een kwartiertje tijd om jezelf te verwennen met een ontspannend huidmasker. Masseer je gezicht in met bijvoorbeeld Moisturizer, of  Cleanser, vraag op Spotify of Michael Bublé I’m feeling good voor je wil zingen en ontspan een kwartiertje (of blèr lekker met Michael mee, dat mag natuurlijk ook).

Huidmasker: af en toe je huid wat extra’s geven (naast je ochtend- en avondroutine) is een cadeautje voor je huid én voor jezelf.

 

Woensdag – geluk ervaren

Eindelijk de week doormidden! Veel mensen, vooral die types die NIET weten hoe ze zichzelf ontspannen de week door helpen zoals jij, zijn nu een beetje grommerig. Het weekend lijkt nog zover weg voor ze… Maar gelukkig ben jij er: Superwoman to the rescue!
Vandaag doen we een klein experiment. Jij gaat iedereen met een chagrijnige kop je grootst mogelijke glimlach cadeau doen. Je hoeft niks te zeggen, just smile! Een glimlach is het mooiste cadeau wat een wildvreemde van jou kan krijgen, al zullen sommigen zich dat niet realiseren. Probeer het eens – je zult zien dat de meeste mensen, misschien wat verbaasd, toch teruglachen naar je. Mission accomplished!

Een glimlach, een compliment: het zijn eenvoudige dingen om het leven van zelfs een wildvreemde wat zonneschijn te bieden. Onderschat nooit de kracht van vriendelijkheid. Let’s spread some joy!

 

Donderdag – een warme avonddouche

Neem voor het slapen gaan een warme douche, dat doet wonderen voor je nachtrust. Je spoelt letterlijk de dag van je af. Ben je een bikkel? Douche dan de laatste 30 seconden koud af, supergoed voor je immuunsysteem! Smeer jezelf daarna met aandacht van top tot teen in met Squalan Body. Wat zul jij heerlijk dromen!

Ontspanning en huidmassage: een warme douche voor het slapengaan doet wonderen voor je nachtrust. En als je je huid insmeert met een goed verzorgingsproduct van 100% natuurlijke ingrediënten, herstelt je huid tijdens je slaap.

 

Vrijdag – bewegen

Heb je een sportschoolabonnement, waar je ook echt gebruik van maakt? Goed zo! We hoeven je niet uit te leggen hoe belangrijk bewegen is. Maar je hoeft geen sporty spice te zijn om de voordelen van meer bewegen te ervaren. Wist je dat een kwartier buiten stevig doorwandelen al genoeg is om de blossen op je wangen te krijgen? Hup, trek je schoenen aan en ga een blokje om!

Kom in beweging: regelmatig je hartslag omhoog brengen is goed voor je spieren, je organen én voor je huid: ons grootste orgaan. Dus sjok niet richting je weekend, maar ren, huppel en dans!

 

Zaterdag – water drinken

Doordeweeks lukt het je waarschijnlijk wel om genoeg water te drinken. Je kunt een grote fles water op je werkplek zetten en die moet om 12 uur én om 17 uur leeg zijn. Maar dan is het zaterdag (de wijntjes van gisteravond walmen uit je poriën) en vergeet je weer jezelf goed te hydrateren. Daarom helpen wij je het herinneren: drink water! Sleep die fles overal mee naartoe en bestel bij elk drankje dat je drinkt een glas water.

Water is de makkelijkste beauty booster die er is: je huid heeft veel vocht nodig, dus drink minstens 1,5 liter water per dag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *