Q&A Amber Albarda

Amber Albarda schrijft (kook)boeken, is voedingscoach, moeder en groot chocoladeliefhebber. Daarnaast is zij mede-organisator van het Better Event in de RAI, geeft zij workshops en lezingen over voeding & gezondheid EN is zij fan van Squalan, genoeg redenen om deze bijzondere vrouw een aantal vragen te stellen!

TS_GRANOLA_MET AMBER_2

1.     Waar komt je passie voor gezond eten vandaan?

Nadat ik door beter te eten en leven een groot deel van mijn gezondheidsklachten als sneeuw voor de zon zag verdwijnen was ik zo blij dat ik gewoon nooit meer anders zou willen. Weg spastische darm, weg schildklier issues, hallo energie! Heerlijk toch?

 

2.     Als iemand gezonder wil gaan eten waar moeten ze dan als eerst mee beginnen?

De grootste winst boek je door het bewerkte eten uit je voedingspatroon te schrappen en over te gaan op natuurlijke(re) producten. Best lastig, want 80% van het eten wat er in de supermarkt verkocht wordt is  bewerkt. Let op de ingrediëntenlijsten. De beste producten hebben namelijk geen ingrediëntenlijst. Een avocado is een avocado, maar een Snelle Jelle is een heel ander verhaal. Gewoon lekker met verse producten de keuken induiken en je hebt er een hele gezonde hobby bij waar je lijf heel blij van wordt.

 

3.     Wat adviseer je iedereen nooit meer te eten?

Eigenlijk zou iedereen moeten stoppen met het eten van zwaar geraffineerde suiker. Dat richt zoveel ellende aan in je lijf. Veel meer dan je op het eerste gezicht zo ziet, merkt of zou denken. Maar jaren later betaal je de prijs, daar weet ik helaas alles van.

 

4.     Weinig tijd, niet goed kunnen koken, hoe los je dat op?

Een boek met hele makkelijke, gezonde recepten aanschaffen, of gezonde kant en klaar maaltijden halen. Die zijn er wel, je moet alleen even zoeken. Ik zag laatst bij de biologische supermarkt hele leuke kant en klaar quinoa salades, gezonde soepen en andere leuke versgerechten.

 

5.     Wat is jouw lievelingsgerecht?

Dat verschilt per dag, bui en jaargetijde, maar iets met chocolade zeg ik geen nee tegen!

 

6.     Wat zou jij echt nooit eten!

Chips met cappuccino smaak? Marshmallow spread voor op brood? Thee met kauwgomballensmaak? Smurfenijs?

 

7.     Hoe belangrijk is huidverzorging voor jou?

Ik heb rood haar, sproetjes en een gevoelige huid dus erg belangrijk. En dan moet het voor mij ook nog volledig natuurlijk zijn EN goed werken. Want dat is ook niet vanzelfsprekend..

 

8.     Wat vind je fijn aan Squalan?

Het tikt al bovengenoemde boxen: mijn huid reageert goed, het is lekker in het gebruik, volledig natuurlijk en het werkt. En het ziet er ook nog eens prachtig uit. Want het oog wil ook wat, zelfs met huidverzorging :-).

 

9.     Wat is je droom?

Welke bedoel je? Die waar ik de Staatsloterij win en met mijn gezin alle mooie plekjes van de wereld ga bekijken of die waar we het schoolsysteem kunnen aanpassen en goede voeding op scholen de norm is (in Frankrijk bijvoorbeeld). Men eet gewoon lekker warm op school, goede ingrediënten, en je kunt er de hele dag tegenaan. Weer eens wat anders dan die lege bammetjes met een Optimelletje. Bah! En zo heb ik nog wel wat dromen….

 

Speciaal voor Squalan maakte Amber een recept voor een heerlijke “smoothie voor een stralende huid” <3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.