Sun15 ingredienten

Caprylic/capric triglyceride

Caprylic/capric triglyceride is een hydraterende, verzorgende stof en wordt soms gebruikt als verdikkingsmiddel. Caprylic/capric triglyceride is een mengsel van de twee vetzuren caprylzuur (ook wel octaanzuur) en caprinezuur (ook wel decaanzuur). Beide vetzuren komen van nature voor in melk van zoogdieren, maar ook in palm- en kokosolie. Wij gebruiken de kokos variant

Glyceryl Stearate

Glyceryl Stearate is een emulgator en werkt als stabilisator van olie-in-water emulsies. Deze emulgator wordt gewonnen uit verschillende plantenoliën en maakt de huid zacht en soepel.

Squalane

Squalane is de cosmeticanaam (INCI-naam) voor squalaan. Squalaan is een adaptogene stof, wat betekent dat het zich aanpast aan wat de huid nodig heeft op dat moment. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt haar gezonde glans weer terug. Squalaan herstelt de natuurlijke balans. Elke huid vindt dus eigenlijk zijn natuurlijke balans weer terug en hierdoor is het geschikt voor iedereen en doet het ook echt wat voor elke huid.

Cocos Nucifera Oil

Cocos Nucifera OilCocos Nucifera Oil is de cosmeticanaam (INCI-naam) van kokosnoot olie. Kokosnoot olie is van nature een zachte olie die erg veel triglyceriden bevat. Deze triglyceriden hebben vocht inbrengende eigenschappen die zorgen voor een zachte huid. Triglyceriden zijn in vergelijking met andere oliën een stuk korter, waardoor ze een stuk gemakkelijker opgenomen worden door de huid en geen vettig gevoel achter laten. Daarnaast bevat kokosnoot olie laurine- en caprinezuur, deze twee stoffen een anti-bacteriële, anti-virus en anti-schimmel werking.

Zink Oxide (nano)

Zinkoxide is een fijngemalen en geoxideerde vorm van zink en wordt gewonnen uit het mineraal zinkiet. Zinkoxide is een breedspectrum filter, dat betekent dat het zowel tegen UV-A als UV-B straling beschermt, en is een van de meest gebruikte natuurlijke zonfilters. Zinc oxide is vriendelijke voor de huid en veroorzaakt zelden een allergische reactie. De versie die wij gebruiken is daarnaast goedgekeurd door Allergy Certified en is huidvriendelijk en niet schadelijk

Euphorbia Cerifera Cera

Euphorbia Cerifera Cera, ook wel bekend als candelilla cera wax, is een zuiver en stabiel ingrediënt dat wordt gewonnen uit de bladeren en stengels van de Candelilla struik. De Candelilla struik groeit in woestijnachtige gebieden in het noorden van Mexico en het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Candelilla cera wax wordt vaak gebruikt als plantaardige vervanger van bijenwas en heeft een verdikkende en stabiliserende werking in crèmes voor een schrale huid, baby verzorgingscrèmes en huidbescherming balsems.

Rubus Idaeus Seed Oil

Rubus Idaeus Seed Oil is de cosmeticanaam (INCI-naam) voor framboos zaad olie. Framboos zaad olie bevat sterke antioxidanten die antimicrobieel werken en de huid beschermen tegen hyperpigmentatie. Door het hoge niveau linol- en alfa-linoleenzuur, heeft het een verhelderende werking op de huid en remt het de productie van melanine, verantwoordelijk voor hyperpigmentatie van de huid bij contact met de zon. Het egaliseert de teint, en werkt als een natuurlijk zonnefilter. Het is geen exacte SPF-factor, dus het kan niet worden gebruikt als bescherming tijdens intens contact met de zon. Rubus Idaeus Seed Oil wordt geproduceerd door frambooszaad koud te persen.

Titanium Dioxide (nano)

Titaniumdioxide is een mineraal dat van nature een breedspectrum filter heeft, dat betekent dat het zowel tegen UV-A als UV-B straling beschermt, en is daarom een van de meest gebruikte zonnefilters. Daarnaast veroorzaakt zinkoxide zelden een allergische reactie. Er zijn verschillende soorten Titaniumdioxide, de versie die wij gebruiken heeft een grote korrel en een coating waardoor deze niet schadelijk is voor de huid. Allergy Certified heeft deze versie goedgekeurd.

Polyhydroxystearic Acid

Poly hydroxy stearinezuur is een veel gebruikt dispersiemiddel voor ultrafijn titaniumdioxide en zinkoxide, en zorgt er voor dat elke druppel van de zonnebrandcreme je huid evenveel beschermt. Polyhydroxystearinezuur wordt vaak gewonnen uit ricinuszaad olie.

Alumina

Alumina, ook wel aluminiumoxide genoemd, is een verbinding van aluminium en zuurstof. De aluminia wordt gebruikt als coating om de titaniumdioxide zodat deze niet in de bloedbaan terecht komt. Deze vorm van aluminium komt niet in het lichaam terecht (dringt niet door in de huid)

Aluminium stearate

Aluminium stearate wordt in het algemeen gebruikt vanwege zijn smerende eigenschappen. Aluminium stearate verhoogt de dikte van cosmetica producten en vermindert het transparantie van producten.

Isostearic Acid

Isostearic Acid of Isostearinezuur is een olieachtige vloeistof die wordt gebruikt in een breed scala van cosmetica en verzorgings producten. Isostearinezuur is een mengsel van verschillende vormen van octadecaanzuur, dat wordt verkregen uit dierlijke of plantaardige vetten en oliën, waaronder sojaolie. Wij gebruiken de plantaardige variant