Zijn jij en je huid klaar voor het najaar?

Plotseling is het herfst. Ook fijn toch, met paddenstoelen, pompoenen en peren, maar het is toch even omschakelen. De tuinset gaat de schuur weer in, we steken kaarsjes aan en maken het binnen warm en gezellig. Maar hoe zit het met je huid? Heb jij in de zomer een ander beautyritueel dan in de winter? In de zomer smeren we onze huid vaker in, omdat we haar willen hydrateren en beschermen tegen de zon. Maar ook in de herfst en winter heeft je huid passende bescherming nodig. De droge lucht binnenshuis en kou en regen hebben ook hun invloed op de conditie van je huid.

 

Bij de wisseling van de seizoenen heeft je huid wat extra aandacht nodig

Je huid kan wel een ‘winter-prep’ gebruiken. De zomer is een aanslag op je huid: zon, zee, chloor, zweet en airconditioning eisen hun tol en maken de huid dof, wat extra opvalt als het bruine kleurtje verdwijnt. Vaak blijven er dan pigmentvlekken achter. Die wil je ook weghebben, toch?

Tijd voor een Squalan-kuurtje, om je huid te helpen herstellen en haar winterklaar te maken.

 

Ben je klaar voor een Squalan detox?

In zeven dagen tijd maak je je huid klaar voor de winter. Hydratatie, rust en goede voeding: niet alleen je huid, maar ook de rest van je lichaam én je geest worden daar erg blij van.

Daag jezelf één week uit voor dit experiment:

 • Draag geen make-up (of zo min mogelijk)
 • Gebruik alleen Squalan Cleanser voor het reinigen van je huid (en eventueel als wekelijks maskertje)
 • Gebruik alleen Squalan Pure of Squalan Moisturizer
 • Drink 1,5 liter water per dag
 • Eet weinig koolhydraten en vermijd suikers en alcohol
 • Eet veel groente en fruit
 • Trakteer jezelf op frisse lucht: wandel elke dag een kwartier buiten

Maak elke dag een foto van je huid. Welk verschil zie en voel je, na zeven dagen?

Heb je er geen zin in of heeft je huid het volgens jou niet nodig? Ook goed. We geven je graag nog wat tips mee om ook zonder een detoxweek iets goeds te doen voor je huid.

 

Hydrateren: vervang je zonnebrandcrème door een moisturizer

In het najaar draait de verwarming op volle toeren, waardoor de luchtvochtigheid in huis daalt. Drink dus genoeg water (minstens 1,5 liter per dag) en hydrateer je huid goed met een moisturizer. Voelt je huid droog aan, zorg dan dat je altijd een fijn product in je handtas hebt zodat je vaker kunt smeren.

In de zomer heb je vaak een zonnebrandcrème in je tas. Vervang die door een moisturizer, eventueel met een spf. Squalan heeft een fijne moisturizer, maar je kunt ook Sun 15 blijven smeren. Het is een zonnecrème die goed hydrateert, zeer geschikt om ook in de winter te gebruiken als dagverzorging.

 

Rust: je huid moet niet te hard hoeven werken

Je huid heeft als belangrijkste taak jouw lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Alles waar je huid mee in aanraking komt, wordt daar haar beoordeeld. Is dit gezond? Is dit oké? Kan dit kwaad? Zodra je huid een stof identificeert die op haar ‘zwarte lijst’ staat, gaan de alarmbellen af. Je immuunsysteem gaat in de aanval en je krijgt uitslag, jeuk, eczeem of andere ellende.

Verzorg je huid daarom met milde, natuurlijke producten, zonder parfums, parabanen en andere allergenen. Dat geeft haar de rust die ze nodig heeft om te herstellen. Verwen haar af en toe met een maskertje –daar kun je heel goed Squalan Cleanser voor gebruiken.

 

Scrubben is niet zo’n goed idee

Je huid voelt misschien lekker schoon na een fikse scrubbeurt, maar je haalt dan ook de natuurlijke beschermlaag van je huid weg. Daardoor wordt je huid extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Zeker als je een gevoelige huid hebt, adviseren we je om niet te scrubben. Stevig afdrogen met een ruwe handdoek is meer dan genoeg.

 

Goede voeding: je huid vaart er in alle seizoenen wel bij

Boerenkool, stamp andijvie, pompoensoep: winterkost is heerlijk. Je weerstand is lager in de koude maanden, eet dus lekker veel groente.

Ga jij een weekje detoxen? Deel je ervaring hieronder, of mail ons, we zijn benieuwd!

 

2 replies on “Zijn jij en je huid klaar voor het najaar?

 • Diëtist (Anoniem)

  Alle koolhydraten uit het dieet weglaten is kort door de bocht. Ons hersen en zenuwstelsel kan namelijk niet zonder (of gaat over op ketose wat erg stressvol voor het lichaam is). Een belangrijke note is dat niet alle koolhydraten als ‘slecht’ kunnen worden bestempeld.

  Snoep, koek, zoetigheden moet je zeker weglaten uit het dieet. Maar volkoren brood, volkoren pasta etcetera zitten vol vezels waar je darmflora gelukkig van wordt en laten je darmen nou een afspiegeling zijn in je gezicht.

  Beantwoorden
  • Squalan

   Bedankt voor je feedback. We zeggen ook inderdaad dat je niet teveel koolhydraten moet eten i.p.v. geen koolhydraten. In fruit zitten ook koolhydraten en vezelfs en we love fruit 😍

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *