De zeven schoonheden…..volgens ons zijn het er acht. Hoeveel heb jij er?

Kuiltjes in je wangen. De één schaamt zich ervoor, de ander vindt het prachtig. Het valt in ieder geval onder de zeven schoonheden, een lijst van uiterlijke kenmerken die niet zo vaak voorkomen. De lijst van zeven, vaak erfelijke schoonheden stamt waarschijnlijk uit de zestiende eeuw. Maar welke zijn het ook alweer?

 

Kuiltjes in je wangen

Kuiltjes in je wangen zijn genetisch bepaald. Als jij ze niet hebt, zul je een vent moeten vinden die ze heeft. Misschien dat jullie kroost dan wel van die schattige kuiltjes in de wangen krijgt. Tegenwoordig kun je met een cosmetische behandeling kuiltjes laten maken in je wangen. Deze kuiltjes heb je dan altijd, of je nu lacht of superchagrijnig kijkt.

 

Sproetjes

Ook sproeten zijn erfelijk. Of je er veel of weinig krijgt heeft te maken met je haar- en huidskleur, je ouders en de hoeveelheid zon waar je je huid aan blootstelt. Gek genoeg zijn veel mensen met sproeten er niet blij mee, vooral als kind niet. Monique: “Ik had en heb ze op mijn hele gezicht behalve op mijn neus. Die was te vaak verbrand waardoor alle sproetjes waren verdwenen.” Je kunt sproeten laten weghalen met bijvoorbeeld een laser. Wil je juist wél sproeten, dan kun je ze bijtekenen met een potlood of permanente make-up (tatoeage). Al zie je dan meestal duidelijk dat het geen natuurlijke sproeten zijn.

 

Donker haar en lichte ogen of licht haar en donkere ogen

Je ogen vallen meer op als je haar een contrasterende kleur heeft. Blond haar en bruine ogen, of blauwe ogen en donker haar: je bent bijzonder! Haarkleur en oogkleur zijn beide erfelijk, dus je weet wie je mag bedanken voor deze schoonheid. Heb je deze schoonheid niet van nature dan is een tripje naar de kapper een uitkomst. Ook kun je gekleurde lenzen kopen en zo experimenteren of deze schoonheid iets voor jou is.

 

Lange gekrulde wimpers

Lange wimpers met een mooie krul zorgen ervoor dat mensen in je ogen verdrinken. Heb je alleen lange wimpers dan biedt een krultang uitkomst. Mis je zowel de krul als de lengte? Een goede mascara doet al veel. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor wimperextensions, waarmee je wekenlang superlange wimpers hebt. Let wel op: de lijm is niet goed voor je huid en kan voor allergische reacties zorgen. Je kunt er zelfs een chronische contactallergie voor oplopen.

 

Moedervlek boven je lip

De moedervlek boven je lip staat ook bekend als de Marilyn Monroe-vlek. Ik (Leslie) ben zelf geboren met een moedervlek boven mijn lip en was daarnaast fan van Marilyn, dubbel feest! In mijn pubertijd maakte ik de plek vaak nog wat donkerder met kohlpotlood. Later heb ik de moedervlek moeten laten verwijderen omdat hij aan het veranderen was. Met moedervlekken kun je altijd beter het zekere voor het onzekere nemen.

Wil je ook graag deze schoonheid? Pak een oogpotlood en zet die stip. Lees je dit blog op kantoor? Een watervaste Edding-pen biedt ook uitkomst. 😉

 

Amandelvormige ogen

Bij amandelvormige ogen is de buitenhoek iets hoger dan de binnen hoek van je oog. Je ogen staan dus iets schuin, heel exotisch. De vorm van je ogen is erfelijk, maar je kunt ook met make-up de vorm van je ogen amandelvormig maken.

 

Spleetje tussen je voortanden

Een spleetje tussen je voortanden wordt ook wel het Brigitte Bardot-spleetje genoemd. Of heb je liever dat we spreken van een Rob de Nijsje? Een spleetje tussen je tanden ontstaat als je veel ruimte hebt tussen je tanden. Als je tanden wisselt als kind verdwijnt het spleetje nog weleens, maar niet bij iedereen. Heb je een spleet en wil je er vanaf? Vraag het je tandarts, het is een redelijk simpele behandeling. Een spleetje maken is wat meer werk, maar dat weerhield Madonna er niet van om zich zo’n fietsenrekje te laten aanmeten.

 

Self love

Dat waren de zeven schoonheden. Wij hebben er een schoonheid aan toegevoegd. Het klinkt misschien cliché, maar de grootste schoonheid is “self love”, liefde voor jezelf. Als je lekker in je vel zit en blij bent met wie je bent, straal je van top tot teen. Het is inspirerend en vele malen opvallender dan sproetjes of amandelvormige ogen, pukkels of een litteken.

 

Hebben wij één of meerdere “schoonheden”?

Leslie: “Als kind had ik een spleetje tussen mijn (melk)tanden, sproetjes en een moedervlek boven mijn lip. Het spleetje ging dicht toen ik mijn grotemensentanden kreeg, de sproeten zie je ook niet zo goed meer omdat ik mijn gezicht meerdere malen heb laten laseren vanwege mijn Rosacea huid en de moedervlek heb ik weg laten halen. Er is dus weinig  van de 7 schoonheden overgebleven maar wel veel zelf-liefde ;).”

Monique: “Ik stond vooraan in de rij toen sproeten uitgedeeld werden, als kind en nu nog steeds dus ik ben gezegend met 1 van de zeven schoonheden, yeah. ”

Schoonheid is volgens ons een heel persoonlijk begrip, wat de één mooi vindt wordt door een ander weer als minder mooi bestempeld. Het is leuk om te zien dat schoonheidsidealen door de jaren heen veranderen en dat er ook grote verschillen zijn tussen culturen. In de jaren 50 waren Marilyn Monroe achtige “rubens” vrouwen erg in trek, een decennium later was een Twiggy lichaam juist het ideaal. In sommige landen zijn Rubens vrouwen het ideaal en in andere landen is het juist een ideaal om zo min mogelijk rondingen te hebben.

Wij vinden zelfvertrouwen en “self love” mooie eigenschap die je ook aan de buitenkant kunt zien. Probeer blij te zijn met hoe je eruit ziet en wie je bent. Niemand is perfect en zeg nou eerlijk, wie bepaalt wat mooi is?

Onderstaand filmpje laat zien hoe de schoonheidsidealen qua make up over de jaren heen zijn veranderd, leuk om te zien.

4 replies on “De zeven schoonheden…..volgens ons zijn het er acht. Hoeveel heb jij er?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *