Zeg ja tegen (no)vember

Sommige mensen zeggen overal ja tegen. Wij ook. We zeiden ‘ja’ tegen het waarmaken van onze ondernemersdroom met Squalan. We zeiden ‘ja’ tegen het moederschap en nog altijd zeggen we ja tegen elke nieuwe dag.

Ja zeggen is heerlijk. Het brengt je op bijzondere plekken en laat je spannende dingen doen (zoals de video’s die we maandag gaan opnemen, brrr). Ja opent deuren en helpt je uit je comfortzone.

Maar soms is nee zeggen ook een ja. Door nee te zeggen tegen alcohol of roken zeg je ja tegen je gezondheid. Door nee te zeggen tegen iemand die je al tijden te veel energie kost, zeg je ja tegen jezelf. Met ‘nee’ creëer je ruimte voor ‘ja’.

 

NOvember is het nieuwe ja

Voor mij is november altijd een heerlijke maand. Niet alleen omdat ik deze maand jarig ben, maar ook omdat het als een soort voorbereiding voelt voor de feestdagen en het volgende jaar. Ik word me bewust van waar ik sta in mijn leven en wat ik nog wil bereiken. Ik krijg in november altijd een soort kriebeltje in mijn buik om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Ook voor Squalan in november de maand dat we onze targets en plannen voor het nieuwe jaar uitwerken. Deze plannen staan als krabbels op papiertjes bij ons maar in november worden ze “echt” want dan verwerken we ze in een realistisch (soms iets minder realistisch) plan. Dat vraagt om krachtige keuzes.

November is daarom voor mij NOvember. Ik zeg nee tegen negativiteit, want ik heb alle positieve energie nodig om de koudere dagen door te komen. Ik zeg nee tegen alcohol en ongezond eten – dat doen we in december al genoeg. November is een maand om clean te worden, voordat de feestmaand begint.

 

Waar ga jij nee tegen zeggen?

Wat wil jij bereiken in het nieuwe jaar? Laat het niet aankomen op een waslijst aan goede voornemens die op 1 januari allemaal tegelijk uitgevoerd moeten worden. Waarom nu niet alvast een beetje oefenen?

Zeg nee tegen Netflix en loop de deur uit om een kwartiertje te wandelen.

Zeg nee tegen alcohol – en drink lekkere thee of golden milk voor het slapen.

Zeg nee tegen snoep en chips, neem bij ‘cravings’ wat noten of fruit.

Zeg nee tegen (online) funshoppen. December is al duur genoeg.

Zeg nee tegen piekeren. Probeer meditatie, sporten of schrijf morning pages. (meer hierover in december)

Door vaker nee te zeggen creëer ik ruimte om alvast te oefenen op een aantal dingen die ik in 2020 wil doen. Daarom maken we bij Squalan in november van elke maandag een filmdag. In de video’s bespreken we wat ons bezighoudt rond de thema’s health, lifestyle en skin. Ik vind voor de camera staan super spannend, dus in november zeg ik nee tegen mijn eigen angst. 😉 Maar ik doe het NU, want ik wil dat de video’s in januari al zo goed zijn dat ik ze kan terugkijken zonder kromme tenen te krijgen.

NOvember. Eén maand nee zeggen. Eén maand de ruimte om ja te zeggen tegen dingen, mensen en gewoonten die wél goed zijn voor je. Doe je mee?

Of zeg je liever ja in november? Dat kan natuurlijk ook….Ja tegen een extra maand pepernoten en lekker eten, ja tegen bankhangen want het is toch vroeg donker? Ja tegen een extra wijntje in de avond (ik ken in ieder geval 1 iemand die dat een goed idee vind, ik noem geen namen…… “Monique”…..)

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *