Winterse huidverzorging, we geven een aantal warme tips

Vrieskou, we maken het zelden mee in Nederland. Als we dan een keer een échte winter hebben, willen we meteen alles doen. Sneeuwpoppen maken, sleeën, schaatsen, Elfstedentocht… geweldig! Op de kou kun je je kleden, maar wat kun je doen voor je gezicht? We praten je bij over winterse huidverzorging.

De huid schrikt van plotselinge kou, maar kan zich er goed tegen verweren. Ze heeft een vernuftig mechanisme met een thermoregulerend vermogen. De barrièrefunctie van de huid speelt een belangrijke rol in het warmhouden van je lichaam. Toch kan je huid door de kou gaan jeuken, of er ontstaan rode, schilferige en droge vlekken.

Dat komt deels doordat je huid in de winter minder talg aanmaakt. Talg, dat vooral uit vet bestaat, zorgt ervoor dat de huid vocht kan vasthouden en soepel blijft. Zonder talg verdampt vocht sneller en kan je last krijgen van droge handen en gesprongen lippen.

Een droge huid kan ervoor zorgen dat eczeem en rosacea eerder opspelen. Rosacea steekt vaak ook weer de kop op als je huid te maken krijgt met extreme temperatuurverschillen. In de winter kan het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur oplopen tot wel dertig graden.

 

Wat kun je doen voor je huid nu het kouder is buiten, bestaat er winterse huidverzorging?

We hebben een aantal tips verzameld die je helpen extra lief te zijn voor je huis in de winter.

 

Extra smeren is geen overbodige luxe

In de zomer smeer je zonnebrandcrème op als je naar buiten gaat. Vervang die bescherming in de winter door een extra druppel huidolie, zoals Squalan Pure, Moisturizer, Eye, Body of Gold.

 

Winterse huidverzorging voor je lichaam

Al zit het verstopt onder je kleren, ook je lichaam heeft het zwaar in de kou. Douche niet te warm en doe een druppeltje olie in je bad, je kunt er al onze producten voor gebruiken. Smeer je lichaam ook vaker in dan normaal.

 

Je handen zijn extra gevoelig

Sommige mensen hebben last van winterhanden: rode ruwe handen met kloofjes. Onze handen hebben het al zwaar dit jaar door al het wassen, dus smeer ze regelmatig in, zeker voordat je naar buiten gaat. Handschoenen zijn een aanrader.

 

Lippen om te kussen

Lippen hebben het altijd het zwaarst. Ze drogen snel uit, zowel in de zomer als in de winter. Lippen bevatten weinig talg en zijn daarom nog gevoeliger voor kloofjes. Lik je lippen niet steeds nat met je tong, maar smeer ze in met een goed lipproduct. Let op wat je smeert; veel lipproducten zorgen er eigenlijk vooral voor dat je moet blijven smeren, ze bevatten geen gezonde ingrediënten. Houd je Squalan Pure-rollertje bij de hand of doe wat kokosolie in een potje.

 

Zonnefactor in de winter

Er is weinig mooier dan een winterse dag met een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Vergeet niet dat je winterhuid extra gevoelig is voor zonnestralen. Gebruik in de winter geen zonproduct op waterbasis; het water kan letterlijk bevriezen en dit is niet goed voor je huid. Kies voor een zonproduct op oliebasis zoals Squalan Sun15.

 

En weer smeren, zo gaat je winterse huidverzorging product wel hard

Kom je thuis na een winterse wandeling? Smeer dan weer even lekker je handen en je huid in.

 

Wist je dat de kou ook een aantal voordelen voor de huid heeft?

De kou zorgt ervoor dat je wallen minder zichtbaar zijn. De bloedcirculatie is harder aan het werk waardoor zwellingen minder worden.

In de winter maakt je huid minder talg aan, waardoor je huid droger is. Voor mensen met een vette huid betekent dit minder verstopte poriën en geen glimmend gezicht.

En last but not least: de kou schijnt het huidverouderingsproces te vertragen en zorgt voor een strakkere huid met een gezondere teint. Dus pak jezelf goed in, smeer wat extra Pure op je gezicht en geniet van het winterse weer!

 

Lees meer over je huid en temperatuurverschillen hier

 

squalan skincare winterse huidverzorging

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *