Winter is coming: is jouw huid er klaar voor?

Wat hebben we een heerlijke zomer en nazomer gehad dit jaar. Maar terwijl ik dit schrijf hoor ik de regen hard tegen de ramen kletteren en is het vroeg in de avond al pikkedonker. Morgen gaat de wintertijd in; een mooi moment om de zomer officieel achter ons te laten en huid en huis klaar te maken voor de winter.

Al geniet ik van de zomer, de herfst is mijn favoriete seizoen. Ik hou van de geuren en de kleuren en het ‘herfstige’ eten, zoals paddenstoelen, pompoen en peren. Thuis kruip ik op de bank onder een warme plaid, steek ik kaarsjes aan en leg ik her en der kaneelstokjes neer. Home, sweet home.

 

Niet alleen je huis heeft wat aandacht nodig bij de wisseling van de seizoenen

Ook je huid kan ook wel een winter-prep gebruiken. De zomer is een aanslag op je huid; zon, zee, chloor, zweet en de airconditioning eisen hun tol en maken de huid dof. Hoog tijd om je huid te helpen herstellen en winterklaar te maken. Want ook de winter kent gevaren voor de huid.

 

Hydrateer je huid en je lichaam zoveel mogelijk

In de winter daalt de luchtvochtigheid in huis omdat de verwarming aan gaat. Drink dus veel water en hydrateer je huid goed met een moisturizer. Voelt je huid droog aan, zorg dan dat je altijd een fijn product in je handtas hebt zodat je vaker kunt smeren.

 

Herstel je zomerhuid

Als het zomerse kleurtje is vervaagd, blijven er bij veel mensen lichtbruine vlekken op de huid achter: pigmentvlekken. De winter is een mooie tijd om ze te verminderen. Over hoe je pigmentvlekken laat vervagen of verdwijnen schreven wij al eerder een blog.

 

Dan weer te vet, dan weer te droog: een huid uit balans

In de zomer produceert je huid meer talg dan in de winter. We kijken vaak een beetje vies bij talg, maar bedenk eens hoe bijzonder het is dat je huid zelf een crème produceert die je huid soepel en zacht houdt. Een hoge talgproductie kan leiden tot puistjes, omdat het poriën kan verstoppen. Maar een verminderde productie leidt juist weer tot een droge, schilferige huid. Wees daarom lief voor je huid en hydrateer haar met een zachte, kalmerende (droge) olie, zonder agressieve ingrediënten.

Een maskertje: wat een verwennerij

Wie zegt dat je de deur uit moet voor een VIP-spabehandeling? Verwen jezelf wat vaker met een ontspannend, herstellend en vochtinbrengend masker. Zelf gebruik ik daar onze Cleanser voor. Laat het masker goed inwerken terwijl jij lekker in bad zit of een tijdschrift leest. Me-time!

 

Scrubben? Doe dat maar niet

Vaak wordt aangeraden om je huid te scrubben zodat je dode huidcellen weghaalt. Maar door te scrubben haal je ook de natuurlijke beschermlaag van je huid weg en maak je haar extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Wij adviseren om niet te scrubben. Stevig afdrogen met een ruwe handdoek is meer dan genoeg.

 

Rosacea: rode wangen die niets met een boswandeling te maken hebben

Rode wangen na een fikse boswandeling horen bij het seizoen. Maar als je rosacea hebt, loop je al bij het minste geringste met felrode wangen. Mensen met een gevoelige huid hebben vaak extra last van de seizoenswisselingen. De verschillen in temperatuur en vochtigheid zorgen ervoor dat chronische huidaandoeningen als rosacea sneller opspelen. Probeer het niet te warm te maken in huis of in de auto. Zorg ervoor dat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet te groot is. Let daarnaast extra op wat je eet; vermijd producten die de roodheid opwekken zoals spicy eten en rode wijn. Eet extra groente: je weerstand is meestal het laagst in de koudere maanden.

 

Trakteer jezelf op frisse lucht

Al is het verleidelijk om van november tot en met februari op de bank weg te kruipen, probeer toch ook deze maanden elke dag even naar buiten te gaan. De buitenlucht is goed voor je huid en je humeur, zelfs als het regent. Alle seizoenen hebben wat moois te bieden – als je daar oog voor hebt, kom jij die winter heus wel door.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *