Wij testten vegan wijnen: dit is de uitslag

Ik hou van een goed glas wijn. Ik weet wel dat alcohol niet goed voor je is, maar laat wijn dan maar mijn guilty pleasure zijn in een verder gezonde leefstijl. Wat ik heel lang niet wist is dat in veel wijnen dierlijke stoffen zitten. Ik probeer waar mogelijk veganistische keuzes te maken, dus ik was erg benieuwd naar vegan wijnen. En die hebben we gevonden. Sterker nog, we mochten onlangs een aantal vegan wijnen testen, wat een feest! Ik deel graag de uitslag van de test met je. Zowel voor rood als voor wit kwamen wij uit op deze wijn:

 

De VERGEL

OMG wat een heerlijke, zachte, romige wijn. Elke slok voelt als een bonbonnetje. De Spaanse wijnmaakster Ana Amat voegde aan deze bijzondere, zwavelarme biologische VEGAN wijn nauwelijks sulfiet toe. Dus je kunt naar hartenlust ‘proeven’. Oké, er zit nog steeds alcohol in, dus toch liever ‘met mate’. ;-)

De witte variant is gemaakt van de Sauvignon Blanc (voor een mooi, stuivend aroma) en de Airèn druif, die de wijn een tikje romigheid geeft.

De rode variant is gemaakt van Monastrell, Merlot en Alicante Bouschet. De wijn heeft eenmooie, levendige rode kleur, een goede concentratie en sappig rood fruit.

De druiven voor deze wijnen groeien op de beste en oudste wijngaarden van de Bodega. De Vergel wijnen gooien al jaren hoge ogen bij wijnrecensenten als Harold Hamersma en Onno Klein. Een absolute topper!

Hou je van wijn, dan kun je nu tijdelijk deze wijn via ons bestellen ter kennismaking.

Prijs Vergel Wit    €7,95

Prijs Vergel Rood €8,95

 

Je kunt je bestelling via de mail (info@squalan.com) aan ons doorgeven. Wij zetten hem dan in 1 keer door; de leverancier neemt per mail contact met jou op en stuurt jou de factuur.

LET OP:

Alleen te bestellen per doos van 6 stuks.

Per doos (6 stuks): GRATIS verzenden

Vanaf 3 dozen 10% korting op je bestelling

 

Santé!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *