Wat is een konjac spons en hoe gebruik je hem in je beautyroutine?

Als je voor het eerst een Konjac spons ziet, heb je waarschijnlijk geen idee wat je ermee moet doen. De spons is keihard – moet je huid dáár zacht van worden? Dat klinkt als een vrij agressieve manier van skincare.

Totdat je de spons onder water houdt. Net als alle natuurlijke sponzen zuigt de konjac spons zich vol water. Konjacvezels zijn extra poreus, anders dan huishoudsponzen. De konjac spons verandert in een heerlijk zachte, vegan beautytool!

 

Wat is een konjac spons?

Konjac sponzen worden gemaakt van de gedroogde wortels van een Aziatische aardappelplant. De vezels van deze plant zijn zeer poreus en veranderen als ze zich volzuigen met water in een superzachte spons die je huid reinigt, masseert en zacht scrubt.

Konjac sponzen zijn zo zacht, dat je ze ook op de babyhuid kunt gebruiken. Daar gebruikten Japanse landarbeiders de plantenvezels vroeger al voor: als een soort washandje voor de tere babyhuid.

 

Konjac spons: 100% vegan, 100% biologisch afbreekbaar

De konjac spons is een plantaardig natuurproduct. Er worden geen chemicaliën, geur- en kleurstoffen aan toegevoegd. Als je spons ‘versleten’ is, kun je hem gewoon in de gft-bak deponeren, op de composthoop gooien of in de tuin begraven: wat jij wilt. De spons is volledig biologisch afbreekbaar.

 

Waarom zijn er verschillende kleuren konjac sponzen?

Er bestaan verschillende kleuren konjac sponges. De meest voorkomende zijn wit, grijs, rood en groen. De konjac spons is van nature gebroken wit, aan de andere sponzen zijn actieve ingrediënten toegevoegd. Groene klei bijvoorbeeld, of houtskool. Let met de witte konjac spons altijd op dat je een echte “natural konjac spons” koopt en niet een gebleekte witte versie van de spons. De spons hoort nooit echt wit te zijn maar eerder gebroken wit want dat is de kleur van de Konjac wortel. Let ook bij de andere kleuren op dat de spons met natuurlijke ingrediënten geverfd is en niet met chemische verf.

 

Waarom koos Squalan voor de naturel en de groene konjac spons?

De witte konjac spons is zeer geschikt voor de gevoelige huid en zelfs voor de tere babyhuid. De groene konjac spons hebben we opgenomen in ons assortiment omdat in deze spons zowel groene thee-extracten (boordevol antioxidanten) als groene klei zit. Groene klei absorbeert onzuiverheden en gifstoffen.

squalan konjac sponsHoe gebruik je een konjac sponge?

Konjac sponzen reinigen en masseren je huid zonder haar te beschadigen. Je kunt de spons dan ook gerust elke dag gebruiken in je beautyroutine. Je huid wordt er zacht en glowy van.

Stap 1: konjac spons natmaken

Leg je konjac spons in warm water totdat hij superzacht is. Breng intussen Squalan Cleanser aan op je gezicht.

Stap 2: Reinig je huid met de konjac spons

Knijp de spons voorzichtig uit en ga ermee over je huid. Maak rustige, draaiende bewegingen. Je kunt de spons ook veilig op de huid rond de ogen gebruiken.

Spoel je spons tussendoor een paar keer uit totdat alle make-upresten verwijderd zijn en je huid schoon aanvoelt. Dep je huid droog met een handdoek.

Stap 3: konjac spons uitspoelen en te drogen hangen

Spoel de konjac spons goed uit en hang hem te drogen. Laat ‘m niet naast de wasbak liggen! Tip: Zelf gebruik ik een pollepel haakje van ikea 😉

 

Wanneer moet je je konjac spons vervangen?

Als je goed voor je spons zorgt, gaat hij ongeveer twee maanden mee. Konjac sponzen zijn een natuurproduct – ze vergaan na verloop van tijd. Als je je spons steeds goed uitspoelt en te drogen hangt, gaat hij zes tot  acht weken mee. Langer gebruik is niet verstandig als je je huid schoon en gezond wil houden.

Gebruik uit hygiëne-overwegingen aparte konjac sponzen voor je gezicht en voor je lichaam.

 

Konjac spons en spray-tanning

Hou je van zonnebaden of ga je weleens voor een spray-tan? Dan is je konjac spons een must-have. Je maakt er je huid glad mee, zonder haar te beschadigen. Zo krijg je een mooie, egale teint. Je hoeft ook geen chemische crème meer op te smeren voor de spraytan-behandeling.

Neem je konjac spons lekker mee onder de douche voor een intensieve reiniging en een effectieve massage-zonder-krassen. Je huid wordt superzacht en glowy: puur natuur!

 

4 replies on “Wat is een konjac spons en hoe gebruik je hem in je beautyroutine?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *