Waarom is Undaria Pinnatifida Extract zo goed als skincare ingrediënt?

Undaria Pinnatifida, beter bekend als Wakame-zeewier, is een krachtig ingrediënt dat steeds meer populariteit wint in de wereld van huidverzorging. Dit extract, afkomstig uit de diepe zee, zit boordevol voedingsstoffen. We kozen dit bijzondere ingrediënt natuurlijk niet zomaar voor ons Gold serum. In dit blog vertellen we meer over de geheimen van dit ingrediënt.

Voedingsstoffen bommetje

Undaria Pinnatifida Extract bevat veel vitamines en mineralen, zoals vitamine A, C, D, E en K, en essentiële mineralen zoals calcium, magnesium, en ijzer. Deze voedingsstoffen voeden en verbeteren de huid en zorgen voor een stralende teint.

Hydratatie

Een van de belangrijkste voordelen van Undaria Pinnatifida Extract is het vermogen om de huid te hydrateren. Het bevat natuurlijke polysachariden die helpen vocht vast te houden. Zo blijft de huid gehydrateerd en soepel. Dit is vooral gunstig voor mensen met een droge of ouder wordende huid.

Natuurlijke botox

Dit mooie ingrediënt is rijk aan antioxidanten. Antioxidanten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in de huid die huidveroudering veroorzaken. De antioxidanten beschermen de huid tegen schade door UV-straling en vervuiling, zo verminderen fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken.

Stimulering van Collageenproductie

Het extract stimuleert de aanmaak van collageen. Collageen is een belangrijk eiwit dat de huidstructuur ondersteunt en zorgt dat de huid elastisch blijft. Naarmate we ouder worden neemt de aanmaak van collageen af, Undaria Pinnatifida Extract stimuleert de aanmaak waardoor de huid steviger blijft.

Detox van de huid

Undaria Pinnatifida heeft van nature ontgiftende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit de huid, waardoor poriën minder snel verstopt raken. Dit maakt het een ideaal ingrediënt voor mensen die last hebben van acne en onzuiverheden. Maar ook voor de ouder wordende huid waar gifstoffen zich steeds meer opbouwen in de huid, ontgiften is dan een belangrijke tool.

Verzachtend en kalmerend

Het extract heeft kalmerende eigenschappen waardoor irritatie en roodheid verminderen. Het is daarom een fijn ingrediënt voor de gevoelige huid. Ook helpt het bij het kalmeren van ontstekingen.

Bescherming tegen Milieu-invloeden

Undaria Pinnatifida Extract helpt de huid te beschermen tegen schadelijke milieu-invloeden zoals vervuiling en UV-straling. Het vormt een beschermende barrière die de huid beschermt tegen externe stressfactoren.

Conclusie

Undaria Pinnatifida Extract biedt veel voordelen voor de huid, van hydratatie en anti-aging tot ontgifting en bescherming tegen milieu-invloeden.

Dit krachtige ingrediënt is daarom een belangrijke toevoeging aan ons Gold serum. Je kunt Squalan Gold gebruiken in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, zo versterkt het de huid en hou je je huid gehydrateerd en beschermd. Maar ook als wekelijks verwen-momentje is Squalan Gold een prachtig en zeer werkzaam product. Gebruik dan een paar druppels Gold op de huid als masker voor een hydraterende en ontgiftende behandeling, je laat het dan ‘s nachts intrekken en hoeft het er niet af te halen.

 

Lees meer over Wakame in Squalan Gold hier

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *