Voornemens, dromen en doelen

Begin van dit jaar deelden we in het blog “hoe behaal jij je doelen in 2018” met jullie een aantal tips & tricks om doelen voor 2018 makkelijker te realiseren. Het is nu zaterdagmiddag 31 maart en ik maak mijn balans op voor de eerste drie maanden van 2018. Hoe staat het met mijn doelen? Wil ik deze nog steeds halen? Gaat het de goede kant op. Zelfreflectie wordt dat met een mooi woord genoemd. Voornemens, dromen en doelen waren vroeger voor mij iets om op te schrijven en vervolgens geen prioriteit van te maken in mijn leven. Dit jaar pak ik het voor het eerst anders aan. Ik hoop jou te motiveren om dit ook anders aan te pakken, simpelweg door je doelen te realiseren.

 

Klein en grote sprongen

Om mij heen zie ik zoveel mensen die hun jaarlijkse doelen halen en enorm veel bereikt hebben. Waarom ik dan niet? Waarom jij dan niet? Misschien is het niet één grote sprong, maar zijn het allemaal kleine sprongetjes. Eén zo’n klein sprongetje van het groter geheel zijn je voornemens voor 2018. Hoe staat het daarmee? Voor 2018 heb ik net als vele voornemens opgeschreven. Anders dan voorgaande jaren hou ik mijn progressie dagelijks bij. Dit jaar zijn het niet alleen voornemens, dit jaar ga ik de voornemens daadwerkelijk realiseren.

Inmiddels leven wij alweer 3 maanden in 2018. De tijd vliegt, gelukkig maar want ik vind de maanden januari, februari en maart een strijd om door te komen. Koud, weinig zon, en geen feestdagen. Dat ligt achter ons, tijd om vooruit te kijken. Het blijft langer licht, de temperatuur gaat omhoog en ik heb de eerste narcissen al gespot. Lig jij op schema wat betreft het halen van je doelen voor 2018? Keep up the good work. Daar mag je echt super trots op zijn. Lukt het wat minder goed? Mijn advies voor jou is om je te realiseren dat pas de eerste 3 maanden van 2018 voorbij zijn. Er liggen nog 9 maanden voor je. Om te voorkomen dat jij in november denkt; fuck, weer mijn voornemens niet waar gemaakt, kun je nu je doelen bijstellen. Goed nieuws dus, het is nog lang niet te laat!

 

We gaan het doen

Oke, let’s go. Pak een boekje, papier, je laptop en schrijf op welke doelen je in 2018 nog wil halen. Op mijn Instagram post ik regelmatig een update van mijn doelen. Dit houdt mij gemotiveerd. Doe het vooral helemaal op jouw manier. Wat wil je graag bereiken? Maak je doelen concreet als je dat nog niet hebt gedaan. Mijn doelen zijn onder andere om 277 keer te mediteren in 2018, 750 kilometer te hardlopen en 7 nieuwe steden te bezoeken.

Dagelijks hou ik op mijn laptop bij of ik ben gaan hardlopen, en of ik heb gemediteerd. Daarnaast schrijf ik er gelijk drie dingen bij waar ik dankbaar voor ben en drie dingen die ik wens. Regelmatig lees ik dat het goed is voor je geluksgevoel. Het is fijn om naast de focus op je doelen, om even stil te staan bij wat je al wel hebt. Aan het einde van de maand maak ik de balans op en schaaf ik mijn focus voor de nieuwe maand bij.

Zondag begint het tweede kwartaal van 2018, nieuwe maand, nieuwe kansen. Ga ervoor, samen met mij, Leslie en Monique!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *