Heb jij last van een droge huid? Wij geven tips voor een droge huid

Wat te doen bij een droge huid in je gezicht? Wij geven hier een aantal tips voor een droge huid. Een droge huid kan jeuken, en zorgen voor rode vlekken, schilfertjes en zichtbare rimpels. Misschien heb je altijd al last gehad van een droge gezichtshuid, maar je huid kan ook ineens droog worden. Natuurlijk zoek je een snelle oplossing voor je droge huid, maar het is goed om de oorzaak te achterhalen. Want als je weet wat de reden is voor jouw droge huid, kun je er echt iets tegen doen.

 

Droge gezichtshuid in de winter

In de winter kan het weer snel omslaan. De ene dag schijnt er nog een waterig zonnetje, de volgende dag daalt de temperatuur onder nul en staat er een gure noordoostenwind. Als er iets is waar je huid slecht tegen kan, zijn het wel temperatuurschommelingen. Van de vrieskou buiten naar binnen met de verwarming op 22 graden kan je huid (tijdelijk) uit balans brengen en je gezicht droog doen aanvoelen.

 

Dit doet je voeding met je huid

Je huid reageert sterk op wat je eet en drinkt. Van suiker weten we bijvoorbeeld dat het rimpels veroorzaakt en je huid uitdroogt. Je voedingspatroon onderzoeken en waar nodig aanpassen is dé manier om je huid van binnenuit te geven wat ze nodig heeft. Vermijd in ieder geval suikers en go easy on the carbs: te veel koolhydraten doet je lichaam, en dus ook je huid, geen goed.

 

Alcohol, mag zeker ook niet?

Alcohol is slecht, ook voor je huid. Zeker na de feestmaand december voelen veel mensen zich moe en futloos, en dat zie je aan hun huid. Dry January is niet voor niks een fenomeen geworden. Misschien vind je een maand te lang (of te ongezellig), maar probeer eens tien dagen zonder alcohol te leven: je voelt je fitter, bent minder moe en je huid ziet er meteen ook een stuk beter uit.

 

Crème op je droge huid? Prima, maar doe het parfumvrij

Parfum, etherische oliën en andere ingrediënten die geur geven aan een product doen niks goeds voor de huid. Ja, ze ruiken heerlijk, maar hoe fijn is die geur als je weet dat je huid er sneller door veroudert, of dat je er allergische reacties, uitslag of eczeem van kunt krijgen? Behoed je huid voor uitdroging en kies een parfumvrij product

 

Droge huid na het douchen

Lekker lang en warm douchen is heerlijk en ontspannend, maar je huid wordt er niet blij van. Water droogt de huid uit en warm water nog meer. Tips voor een droge huid na het douchen? Douche je warm, zorg dan in ieder geval dat je koud afspoelt, dat doet wonderen voor je huid en je doorbloeding. En smeer je huid na het douchen in met een natuurlijke olie zonder toevoegingen. Droog je huid niet helemaal af; het beste smeer je de olie op een licht vochtige huid.

 

Droge huid in de overgang

Hormonen, krengen zijn het. Zodra ze gaan schommelen, kan je huid ineens heel droog worden. In de overgang gaat de oestrogeenproductie omlaag waardoor de huid dunner en droger kan worden. Het is dan extra belangrijk om gezond te eten en op je skincare te letten. Kies voor pure producten met veel vitamines en gezonde omega-3-vetten.

 

Wat als je echt niet weet wat de oorzaak is van je droge huid in je gezicht?

Soms is het niet duidelijk aan te wijzen waarom jouw huid ineens droog aanvoelt. Heb je de tips voor een droge huid gelezen maar zit jouw tip er niet bij? Het kan ook een combinatie zijn van dingen. Zelf zie ik bijvoorbeeld meteen dat mijn huid droger is na een avond met een aantal wijntjes. Bij anderen werkt dit niet zo snel. Ook voldoende water drinken is bij mij een belangrijk punt. Op sommige dagen vergeet ik veel water te drinken, en dan krijg ik al snel last van een droge huid of droge plekjes in mijn gezicht. Het werkt bij iedereen anders, maar de oplossing zit in ieder geval in zowel van binnenuit als van buitenaf goed voor jezelf zorgen.

 

Wil je meer lezen over een droge huid? Kijk hier

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *