Vijf tips tegen een vette huid

Als je last hebt van een vette huid is het glimmen nog het minste probleem. Een vette huid ziet er vaak ook onrustig uit. De overactieve talgklieren die verantwoordelijk zijn voor het vettige laagje over je huid maken je poriën groter. Er ontstaan veel mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden. En omdat een vette huid geen goede bloedcirculatie heeft, zie je vaak bleek. Wat kun je doen tegen een vette huid?

 

Wat te doen bij een vette huid?

Voordat we iets doen aan je vette huid is het goed eens na te denken over mogelijke oorzaken. Waarom is je huid vet? Is het je voeding, of zijn het je hormonen? Heb je altijd een vette huid, of alleen als je ongesteld moet worden? Ben je in de puberteit? Gebruik je een te agressieve cleanser, waardoor je talgklieren op hol slaan? Eet je genoeg groenten en fruit? Snoep je veel? Drink je te weinig water? Veel frisdrank of alcohol? Beweeg je genoeg?

Veel vragen – er zijn dan ook veel mogelijke oorzaken voor het uit balans raken van je huid. We geven je zo vijf tips waarmee je een gezonde beautyroutine kunt opbouwen om jouw vette huid tot rust te brengen.

 

Hoe komt mijn huid zo vet?

De talgklieren in de opperhuid zijn overactief bij mensen met een vette huid. Talg is het soort vet dat je huid zelf aanmaakt. Als de talgklieren te veel talg produceren, raken de poriën verstopt (waardoor puistjes ontstaan) en raakt de natuurlijke zuurmantel van de huid uit balans. Je gaat scrubben en agressieve cleansers gebruiken die geschikt zijn voor de vette huid, maar daardoor raakt je huid juist nog meer in de stress. Met als gevolg nog actievere talgklieren. Een vicieuze cirkel die je alleen kunt doorbreken met een passende, milde verzorging, gezond eten en wat selflove.

 

Tip 1: Reinig je vette huid met een milde cleanser

In veel cleansers zitten alcohol en andere agressieve ingrediënten. Jouw huid heeft een milde verzorging nodig – een vette huid is uit balans en het enige wat de huid weer in balans brengt is rust en liefde. Reinig daarom hooguit één à twee keer per dag je huid met een milde cleanser.

 

Tip 2: Scrub je vette huid niet te vaak en te hard

Om je poriën goed te reinigen en puistjes te voorkomen, is het belangrijk dat je je huid schoonhoudt. Maar niet zo schoon dat je ook de beschermlaag eraf haalt, de natuurlijk zuurmantel. Wij raden scrubben af, maar als je het fijn vindt, gebruik dan een milde scrub en scrub niet wekelijks.

 

Tip 3: Kalmeer en verzorg je vette huid met een vochtinbrengend product

Na het schoonmaken van je huid, voed je haar met een vochtinbrengende crème of huidolie. Kies voor een natuurlijk product zonder allergenen, zodat de kans op huidreacties minimaal is. Laat even intrekken voordat je je make-up aanbrengt. Kijk ook eens naar de ingrediënten van je make-up – ook daarin zitten vaak stoffen waar je huid op kan reageren.

 

Tip 4: Laat je vette huid met rust

Een vette huid is vervelend, je voelt je er niet prettig bij. Maar er de hele dag mee bezig zijn en het ene na het andere product proberen zal niets oplossen. Geef je huid vooral rust. Haal direct als je thuiskomt je make-up af en vertrouw erop dat je lichaam heus in staat is jouw huid weer in balans te brengen, als je het maar de kans geeft.

 

Tip 5: Hydrateer, eet gezond en beweeg

Daarom deze vijfde tip, al is ie uit de categorie ‘ja ja, dat weten we nu wel’. Voldoende water drinken, gezond eten en meer bewegen (een stevige wandeling is al genoeg) doen wonderen. Je huid is een geweldig orgaan dat altijd laat zien hoe je je voelt. Ze wordt grauw als je je niet goed voelt, ze straalt als je verliefd bent. Kijk eens naar hoe je leeft, wat je eet en hoe je je voelt. Wat vertelt jouw huid je?

 

Bestaat er crème voor een vette huid?

Er zijn veel crèmes die beloven dat ze goed zijn voor de vette huid. Sommige werken wellicht, maar dat is een kwestie van uitproberen. Waar je in ieder geval op moet letten, is dat je een vochtinbrengende crème of huidolie kiest, want ook een vette huid moet je beschermen tegen warmte, kou en andere invloeden. Kies een natuurlijk, mild product.

 

Wat kan Squalan doen bij een vette huid?

Het hoofdingrediënt van Squalan-producten is squalaan. Squalaan is een plantaardige olie waarvan al eeuwen bekend is dat het de huid verzacht, kalmeert en hydrateert. Squalaan herstelt het zelfherstellend vermogen van de huid en brengt haar weer in balans. Dat betekent dat een droge huid minder droog wordt en een vette huid minder vet.

 

Maar op een vette huid kun je toch beter geen olie gebruiken?

Op een vette huid kun je inderdaad beter geen oliën als olijfolie of kokosolie gebruiken, dan verstoppen je poriën. Squalaan is echter een olie die van nature in de huid voorkomt en dus juist heel geschikt is om te gebruiken. Om je huid te kalmeren en weer in topconditie te brengen kun je de volgende routine aanhouden:

Stap 1 – ochtendroutine:
Reinig je huid met Squalan Cleanser
Breng 1 à 2 druppels Squalan Pure aan
Doe nu je make-up. Squalan Pure is een uitstekende primer voor een (matterende) foundation.

Stap 2 – avondroutine:
Reinig je huid met Squalan Cleanser
Breng 1 à 2 druppels Squalan Pure aan.

Combineer dit met een gezonde lifestyle en je zult je huid zien opknappen.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *