Squalan SUN is finally coming

Of je komt met de perfecte, natuurlijke zonnebrandcrème, of je doet het niet. Bij Squalan willen we alleen het beste. Drie jaar geleden startten hwe met het ontwikkelen van Squalan SUN: een zonnebrandcrème zonder ‘troep’, met enkel natuurlijke ingrediënten, met een geteste SPF (Sun Protection Factor) én met een prettige smeerbaarheid. Eindelijk zijn we tevreden en is het klaar. Deze zomer wordt een zomer met fun én Squalan SUN!

Research, testen, research, testen: we waren er zoet mee. Eigenlijk wilden we Squalan SUN al eerder introduceren, maar als je je eenmaal verdiept in de wereld van zonnebrandproducten (wij gebruiken inmiddels de term ‘cosmetica-maffia’ ;-)) val je van de ene verbazing in de andere. Sommige zonnebrandcrèmes zijn nog schadelijker voor je huid en je gezondheid, dan de zon ooit kan zijn. Maar daarover in een ander blog meer. Wij wilden er in ieder geval 100% zeker van zijn dat Squalan SUN de allerbeste natuurlijke zonbescherming biedt die er is.

En natuurlijk wilden we weten wat de fans in de Squalan-community van Squalan SUN vinden. In augustus 2018 organiseerden we daarom een Squalan SUNday, waarbij een aantal Squalan-fans de SUN voor het eerst mochten smeren, voelen en ruiken.

Wil jij kans maken om bij de SUN lancering aanwezig te zijn en als eerste de SUN kunnen bestellen?

Wil je alles weten over Squalan SUN, onze natuurlijke zonnebrandcrème en als eerste weten wanneer de SUN beschikbaar is? Wil je meer informatie over de zin en onzin van zonneproducten? En wil je kans maken om samen met een vriend of vriendin aanwezig te zijn bij de feestelijke lancering? Schrijf je dan in voor mailupdates via onderstaande link.

Squalan SUNday: de Squalan-community aan het woord

De SUNday was een geweldige middag met presentaties, heerlijk eten, gezelligheid en uiteraard een goodiebag. Het werd ons duidelijk dat wij niet de enigen zijn die een echt veilige, natuurlijke zonnebrandcrème willen die geen witte waas achterlaat op je huid.

Wat ons ook opviel is dat er veel onduidelijkheden zijn rondom zonneproducten, filters, SPF en veiligheid. Daarom zetten we hieronder een aantal zonneweetjes op een rij. Weet wat je smeert, wanneer je smeert en waarom je smeert!

Dankzij de feedback van onze community hebben we de SUN de afgelopen maanden nóg beter kunnen maken. Wat zijn we blij met onze fans, én met Squalan SUN!

Zonnebrand: dit wist je vast nog niet

Over zonnebrandcrème of -olie, de ingrediënten en de werking ervan ontstaan veel fabels. Is factor 50 nou echt zo veel beter dan factor 30 of 15? Hoe waterresistent is een zonnebrandcrème nou echt? Hoe vaak moet je smeren? De antwoorden vind je hieronder.

  • Veel mensen denken dat ze last hebben van zonneallergie als ze uitslag of jeuk krijgen in de zon. Maar vaak is dit een allergische reactie op het parfum of de conserveringsmiddelen in hun zonnebrandproduct. Ook natuurlijke parfums kunnen allergische reacties veroorzaken.
  • Het verschil tussen factor 20 en factor 50 is heel klein. SPF 20 beschermt je huid al voor 96,6% tegen verbranding – SPF 50 is alleen maar gemaakt voor marketingdoeleinden. Daarom zie je tegenwoordig vaker de termen ‘laag – middel – hoog’ als het over bescherming gaat, waarbij ‘laag’ factor 10 is en ‘hoog’ factor 30. De echte getallen mogen in de toekomst niet meer genoemd worden.
  • De zon kan schadelijk zijn voor je huid, maar zonnefilters ook. Chemische filters bevatten vaak hormoonverstorende stoffen (EDC’s) en 60% van wat je op je huid aanbrengt dringt door je huid heen.
  • Veel mensen denken dat ze na insmeren van zonnebrandcrème (zeker de waterbestendig variant) de hele dag beschermd zijn. Het staat soms zelfs op verpakkingen: ‘de hele dag bescherming’. Vraag het aan een dermatoloog: dat is echt niet waar. Als je in de zon zit, moet je minimaal elke twee uur je zonneproduct opnieuw aanbrengen.
  • De claim ‘waterbestendig’ is een relatief begrip. Het betekent niet dat je de hele dag het water in en uit kunt zonder bij te smeren. Na het zwemmen en zweten moet je jezelf echt weer goed insmeren.
  • Het is Squalan gelukt om een 100% natuurlijke, veilige SPF te ontwikkelen die geen witte waas achterlaat en geen allergie-opwekkende stoffen zoals parfum en parabenen bevat. En daar zijn we supertrots op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *