Squalan Gold: wat een multitasker!

Al vaker schreven we over huidveroudering en over hoe je je huid voorbereidt op de overgang. Want ook na je vijftigste wil je een gezonde glow op je huid! Daarbij noemden we vaak Squalan Gold, omdat Squalan Gold daar goed bij helpt. Maar verder hebben we eigenlijk nog niet zo veel over ons nieuwste anti-aging product geschreven.

Dat het serum zijn werk doet, dat blijkt wel uit de enthousiaste reacties die we krijgen van gebruikers. We zijn dan ook supertrots op dit serum. 100% puur natuur, en dat vinden veel mensen moeilijk te geloven.

Daarom beantwoorden we hier de meestgestelde vragen over Squalan Gold, zodat je weet wat je op je gezicht smeert.

 

Welke ingrediënten zitten er in Squalan Gold?

Squalane (plantaardig)

Voor diepe hydratatie en vochtretentie

Moringa Oleifera Seed Oil( Moringa)

Vol essentiële vetzuren en vitamines.

Adansonia Digitata Seed Oil (baobab)

Ook zo’n krachtig bommetje vol essentiële vetzuren en vitamines.

Salicornia Herbacea Extract (zeekraal) en

Undaria Pinnatifida Extract (wakame)

Zeewieren bevatten betaïne, antioxidanten, aminozuren en mineralen, voor een sterkere, gehydrateerde huid die sneller herstelt.

Tocopheryl Acetate (vitamine E)

Een geweldige antioxidant

Caprylic/Capric Triglyceride (plantaardig)
Beschermt de huid en vertraagt de vorming van rimpels

Verder niks: geen parfum, geen parabenen/conserveermiddelen.

 

Vaak worden op websites bij producten alleen de belangrijkste ingrediënten genoemd, maar dat vind ik stom. Je wil toch alles weten? Wij geloven in less is more en communiceren altijd over alle ingrediënten in onze producten. Squalan Gold bevat 7 ingrediënten, meer niet.

 

Waarom noemen jullie Squalan Gold een serum?

We noemen de Gold een anti-aging serum, maar wat is een serum eigenlijk? Is het anders dan een facial oil, zoals de Pure en de Moisturizer?

Een serum is geen beschermde term. Als je online zoekt kom je vele definities tegen. Wij noemen de Gold een serum omdat er een hoger percentage ‘werkzame/actieve stoffen’ in zit dan in onze facial oils. Het heeft daardoor specifiek anti-aging eigenschappen.

 

Wat zijn werkzame/actieve ingrediënten?

Werkzame stoffen zijn die ingrediënten die speciaal gebruikt worden voor een bepaalde functie. In het geval van de Gold werken de zeewieren specifiek als anti-aging ingrediënt. In Squalan Eye, ons oogserum, zijn de Oat en de rozenbottelzaadolie de actieve stoffen die speciaal inwerken op lijntjes en vochtwallen.

Dit betekent niet dat de andere ingrediënten niets doen. Ze hebben alleen een algemenere functie (maar minstens zo belangrijk!). Zo zit in al onze producten squalaan, dat een sterk huidverbeterende werking heeft.

Met actieve stoffen moet je altijd een beetje uitkijken. Ze doen hun werk, maar veroorzaken vaak huidreacties omdat ze de huid aanzetten tot processen waar een huid misschien helemaal geen zin in heeft. Als je huid uit balans is, kunnen actieve stoffen haar nog verder uit balans brengen. Het was voor ons dan ook een hele zoektocht om actieve (anti-aging) ingrediënten te vinden die écht wat doen voor je huid, maar haar tegelijkertijd niet irriteren of te hard laten werken.

foto-credits by Kari

Hoe gebruik je een serum?

Vaak wordt geadviseerd een serum aan te brengen onder de ‘normale’ verzorging. Dat is met Squalan Gold niet nodig. De Gold is (net als onze andere producten) een echte multi-tasker. Je kunt al onze producten op verschillende manieren gebruiken.

Een paar voorbeelden van hoe je Squalan Gold in een beautyroutine kunt gebruiken:

Voorbeeld 1:

Gebruik ’s ochtends Pure of Moisturizer, en ’s avonds Gold, na het reinigen.

Voorbeeld 2:
Gebruik Gold in de ochtend én de avond (geen Pure of Moisturizer meer nodig)

Voorbeeld 3:

Gebruik Gold eens per week als een traktatie voor je huid, en gebruik Pure of Moisturizer voor de dagelijkse verzorging

Voorbeeld 4:

Gebruik Gold als een kuurtje (een aantal dagen achtereen), als je merkt dat je huid erg droog is, bij de wisseling van de seizoenen bijvoorbeeld, of als je plots in een gebouw met een vrij fanatieke airconditioning komt te werken.

Voorbeeld 5:

Gebruik Gold alleen op de plekjes waar rimpeltjes of lijntjes beginnen (geen Squalan Eye meer nodig).

Gebruik je een andere olie of crème (niet van Squalan), dan zou ik de Gold eronder gebruiken. Even laten intrekken voordat je het andere product aanbrengt.

Schijnt de zon? Breng dan eerst Gold aan en dan Sun15 of Sun30 (of een zonproduct van een ander merk).

 

Hoe kan ik Squalan Gold het beste gebruiken met mijn specifieke huid?

Squalan Gold is geschikt voor elke huid. Kijk altijd goed naar je eigen huid, zij geeft het beste aan wat ze fijn vindt. Dit kan verschillen per seizoen, en zelfs per week (in je cyclus). Ook kan je portemonnee een rol spelen bij de keuze in hoe en wanneer je Squalan Gold gebruikt. Het is geen goedkoop product, daar zijn we ons van bewust. Maar we willen alleen ingrediënten gebruiken van de hoogste kwaliteit. Bovendien heb je er niet veel van nodig én het is zeer effectief: in onze ogen de prijs meer dan waard.

 

Heb jij nog vragen over Squalan Gold? We beantwoorden ze graag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *