Squalan en acne

Het verzorgen van een vettere (acne) huid met een olie klinkt voor veel mensen nog steeds als iets tegenstrijdigs. Er zijn vele verschillende gezichtsoliën met verschillende werkingen, de ene soort kan wel gebruikt worden op een vettere huid en de ander niet. Als je een olie gebruikt is het belangrijk dat het een “niet comedogeen” product is. Niet comedogeen betekent dat de olie de poriën niet verstopt en afsluit waardoor het juist heel verzachtend en herstellend kan werken bij een acne huid.

Pas geleden werden wij blij verrast met een mailtje van een Squalan fan. Wilma had een mooie review geschreven over de Squalan Pure voor haar eigen huid en de huid van haar tiener dochter en wij mochten haar verhaal hier met jullie delen.

 

Verlate Pubertijd

Olie smeren op een onzuivere huid? “Het wordt dan alleen maar erger toch” was mijn eerste gedachte. Uitdrogen die onzuiverheden (daarom smeerde we onze jeugdpuistjes vroeg toch ook in met tandpasta;-) en zeker geen olie achtige substanties erop smeren.
Op mijn dertigste had ik meer puistjes op mijn gezicht dan een gemiddelde puber (mijn trouwfoto’s zijn hiervan het stille bewijs). Een heftige medicijnenkuur via de dermatoloog moest hier een einde aan maken. De kuur hielp maar nog steeds had ik een onrustige/onzuivere huid. Op aanraden van een vriendin, en met een instelling baat het niet dan schaadt het niet ging ik (zeer sceptisch;-)) Squalan Pure smeren.
En…. ik werd enthousiast! Geen extra onzuiverheden, integendeel, mijn (vochtarme) huid voelde gevoed en ziet er helder en stralende uit!! Stress wil nog wel eens voor een plekje zorgen maar mijn gezicht voelt zacht en egaal aan.

ACNE_VOOR_NA

Ook voor Pubers

Helaas heeft mijn puber dochter mijn genen geërfd wat betreft een onzuivere huid. Met net 12 jaar begon haar gezicht te veranderen, gezien mijn historie dacht ik dit moeten we de kop indrukken (spreekwoordelijk dan ;-)). Schoonmaken is het allerbelangrijkste tonic, facewash, zinkzalf noem het op.
Van de meeste producten kreeg ze een rode geïrriteerde huid en sommige producten bleken veel te agressief voor haar jonge huid. Omdat Squalan een 100% plantaardig product is met slechts 1 ingrediënt durfde ik het aan om dit op mijn dochter haar huid te proberen. Ze heeft het opgesmeerd en vond het direct fijn aanvoelen.
Na een paar dagen ben ik navraag gaan doen bij Monique van Squalan of ik dit product wel kon
gebruiken bij kinderen. Haar antwoord was luid en duidelijk: “Ja, natuurlijk!. Onze visie is een goede huid voor iedereen en onze producten zijn zo puur dat het voor elk huidtype geschikt is. De Squalan Pure bestaat uit 1 ingrediënt en dat ingrediënt is identiek aan een stof die we van nature in de huid hebben. Deze stof herstelt de huid en werkt adaptogeen; Een droge huid wordt minder droog, een
vette huid minder vet en een gezonde huid krijgt zijn natuurlijke glans weer terug.”

Ook nu dacht ik weer baat het niet… Na 2 weken zag je echt verschil! De puistjes zijn er nog wel, het blijft een puber en pubers hebben nu eenmaal puistjes, maar ze werden veel minder heftig. Waar ze eerst veel ontstoken rode plekjes had blijft het nu bij een klein bultje die na een dag of 2 weg is. Een echte dikke vette puist wordt het niet meer!!
Mijn dochter is begonnen met het kleine test flsje van Squalan, een soort mini deodorant rollertje die heel gemakkelijk over de huid heen rolt. Precies daar waar je het op wilt aanbrengen. Zelf gebruik ik de grote fls, 2 druppeltjes is meer dan genoeg voor je gezicht en hals.

Het wordt hier in huis al het wonderpotje genoemd…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 replies on “Squalan en acne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *