Squaleen, squalaan, squalane: wat is wat?

Squaleen, Squalaan, Squalane, Squalan wat is de relatie tussen deze woorden en waarom gebruiken wij dit bijzondere ingredient in al onze producten? Wij vonden het hoog tijd om wat meer uit te leggen over dit cadeautje van Moeder Natuur

 

Wat is squaleen?

Squaleen is een stof (vetachtige substantie) die alle organismen op aarde in zich hebben. De eerste organismen op aarde bestonden voor een groot deel uit Squaleen. Als baby worden we geboren met een hoog percentage squaleen in de huid. Na je dertigste maakt je lichaam er weinig meer van aan en veroudert je huid geleidelijk. Zou het niet fijn zijn als we dit kostbare ingrediënt terug kunnen geven aan onze huid?

Squalaan wordt voornamelijk gewonnen uit planten als olijven en suikerriet. In Azië kent men de bijzondere eigenschappen van squaleen (en squalaan) al heel lang en wordt het gewonnen uit haaienleverolie. Onze producten bevatten 100% squaleen dat wordt gewonnen uit suikerriet. Dit is de meest duurzame vorm van het winnen van squaleen én het levert de puurste vorm van op.

afname squaleen in de huid naar leeftijd

 

Wat is squalaan?

Squaleen is helaas niet stabiel genoeg om in cosmetica te gebruiken. Zodra je het aan de lucht blootstelt (oxidatie), werkt het minder goed. Daarom wordt squaleen bewerkt tot een stabielere vorm die daar niet gevoelig voor is. Deze stabiele vorm van squaleen heet squalaan. Squalaan wordt verkregen door squaleen te hydrogeneren. Tijdens deze hydrogenering worden alle dubbele bindingen omgezet in verzadigde verbindingen en ontstaat het stabiele squalaan.

 

Wat doet squalaan voor de huid?

Squalaan wordt gebruikt in cosmeticaproducten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking die de olie heeft. De huid herkent deze stof als huideigen (het is identiek aan het huideigen squaleen), waardoor de huid verbetert. Het is een adaptogene stof, wat betekent dat het zich aanpast aan wat de huid nodig heeft op dat moment. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt haar gezonde glans weer terug. Squalaan herstelt de natuurlijke balans. De stof is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt en de huid niet afsluit. Squalaan is een droge olie – het trekt snel in en blijft niet op de huid liggen.

 

Squalaan heeft veel voordelen voor de huid. Het:

  • zorgt voor een fluweelzacht gevoel op de huid
  • helpt vocht vast te houden in de huid
  • herstelt de elasticiteit
  • dringt diep door in de huid
  • is een goede drager voor andere stoffen waardoor deze ook diep in de huid doordringen
  • heeft een bijzonder gunstige invloed op huidherstel, waardoor wondjes en ontstekingen sneller genezen
  • verzacht bij diverse huidproblemen, zoals eczeem en rosacea
  • vermindert pigmentvlekken
  • werkt als antioxidant tegen vrije radicalen die ontstaan door bijvoorbeeld stress, alcoholgebruik en luchtvervuiling

 

 

Hoe kan squalaan geschikt zijn voor elk huidtype?

Squalaan is een adaptogene stof, wat betekent dat het zich aanpast aan wat de huid nodig heeft op dat moment. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt haar gezonde glans weer terug. Squalaan herstelt de natuurlijke balans. Elke huid vindt dus eigenlijk zijn natuurlijke balans weer terug en hierdoor is het geschikt voor iedereen en doet het ook echt wat voor elke huid.

 

Wat is squalane?

Squalane is de cosmeticanaam (INCI-naam) voor squalaan. Elk ingrediënt krijgt een internationale naam toegewezen die op de verpakking moet staan. Zo weet je precies welke ingrediënten het cosmeticaproduct bevat. Of je nu in Nederland bent of in Spanje, de cosmetische naam van een ingrediënt is hetzelfde.

 

Wat is Squalan?

Squalan is de naam van ons bedrijf. Al onze producten bevatten een hoog percentage squalaan en daarom vonden wij Squalan de perfecte naam voor ons cosmeticamerk.

Hopelijk is het zo iets duidelijker geworden? Hieronder nog een keer alles kort uitgelegd in een schema. Zijn er nog vragen? Je kunt ons altijd mailen of een whatsapp sturen via de whatsapp button op de website.

Volg je ons al op Instagram? Daar delen we ook veel leuke content en acties

 

 

 

2 replies on “Squaleen, squalaan, squalane: wat is wat?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *