Schrale huid in gezicht: hoe kan dat?

Schrale plekjes op je huid, waar komen die vandaan? Zeker in je gezicht heb je het liefst een gladde, zachte, stralende huid. Die ruwe, schrale plekken zijn vervelend en ontsierend. Waar komen ze vandaan? En hoe kom je er vanaf?

 

Wat zijn oorzaken van een schrale of droge huid?

De schrale plekjes ontstaan meestal door een droge huid. Het is verstandig de oorzaak daarvan te achterhalen, zodat je die weg kan nemen voordat je aan de behandeling van de ruwe plekjes op je gezicht begint. Anders blijft de schraalheid terugkomen.

Een droge of schrale huid ontstaat meestal door één of meer van deze factoren:

  • Weer en klimaat (zon, kou, hitte, regen, wind etc.)
  • Droge lucht door airco of verwarming
  • Lang en warm douchen
  • Veelvuldig wassen met zeep
  • Veel zwemmen
  • Leef- en voedingspatroon (slaaptekort, te weinig beweging, roken, stress, alcohol, te weinig water, groente en fruit: allemaal zijn ze van invloed op de conditie van je huid)

 

Wat te doen bij een rode, schrale huid in het gezicht?

In ieder geval begin je met het zo veel mogelijk wegnemen van de oorzaak. Smeer je je gezicht ’s ochtends en ’s avonds in met een sterke moisturizer. Gebruik het liefst een allergeenvrij verzorgingsproduct zodat je huid niet nóg meer te verduren krijgt. Bij een droge huid is de huidbarrière vaak beschadigd. Daardoor is je huid extra gevoelig voor irriterende stoffen.  Ze heeft liefde en rust nodig, geen agressieve producten met parfums en parabenen.

Hou je van scrubben? Doe dat voorlopig even niet. Je huid is goed in staat zichzelf te herstellen, als je haar de kans geeft.

 

Kan Squalan helpen bij een rode, schrale huid?

Ja. Het hoofdbestanddeel van alle Squalan-producten is squalaanolie, een lichaamseigen stof met sterk hydraterende en verzorgende eigenschappen.

Squalan Moisturizer, met anti-aging effect, maakt de huid zacht en soepel en helpt haar herstellen. Je zult zien dat de schrale plekjes snel minder worden. Als je schrale plekjes rond de lippen hebt, kun je Squalan Lip proberen: Squalan magic in a stick.

Squalan Cleanser is een milde reinigingsgel die de huid niet uitdroogt – sterker nog, deze cleanser kun je ook als gezichtsmasker gebruiken voor een extra hydratatieboost.

Squalan is 100% plantaardige huidverzorging, zonder parfum en parabenen, niet getest op dieren en Allergy Certified, dus volledig allergeenvrij. Squalan helpt tegen schrale plekjes en is geschikt voor elk huidtype, ook als je eczeem of psoriasis hebt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *