Rozenkwarts: met liefde voor jezelf en je huid

Rozenkwarts: een vriendelijk, roze kristal dat alles te maken heeft met liefde. Rozenkwarts opent je hart om liefde te ontvangen én te geven. Rozenkwarts wordt al eeuwenlang geroemd om zijn vriendelijke en een kalmerende werking. Fysiek heeft rozenkwarts een positieve uitwerking op je hart en de geslachtsorganen (vruchtbaarheid, libido). Het kristal helpt ook bij verdriet en trauma’s, en bevordert empathie en openheid. Rozenkwarts prikkelt je creativiteit en je fantasie, het brengt je weer in contact met je eigen gevoel. De wereld om ons heen is snel, vluchtig en materialistisch – rozenkwarts helpt je balans te brengen. Wat vind JIJ belangrijk?

Balans, dat is ook bij Squalan een belangrijk thema. Squalane, het hoofdbestanddeel van Squalan producten is een adaptogene, huideigen olie die de huid weer in balans brengt. Een vette huid wordt minder vet en een droge huid minder droog. Door je gezicht te masseren met een rozenkwartsroller gun je jezelf echt me-time.

 

Gezichtsmassage voor de gevoelige huid: gebruik een rozenkwartsroller

Speciaal voor de tere gezichtshuid bestaat er een rozenkwartsroller: een gezichtsmassageroller die de doorbloeding van je huid verbetert en zorgt voor een gezonde teint. Daarnaast biedt rozenkwarts verkoeling en is het fijn om een roller te gebruiken bij (spannings)hoofdpijn en vochtwallen. De Squalan rozenkwartsroller is handgemaakt van 100% rozenkwarts. Rozenkwarts is een natuurproduct, daarom verschilt elke steen iets qua kleur, van licht- tot donkerroze.

Hoe vaak gebruik je de rozenkwartsroller?

Je kunt de rozenkwartsroller dagelijks gebruiken. Of verwen jezelf er af en toe mee, tijdens een wellness-behandeling of als je in bad ligt.

Hoe gebruik je de rozenkwartsroller?

Rol de rozenkwarts dagelijks (1 tot 2 maal per dag) zachtjes ongeveer 10 tot 15 minuten over je gereinigde gezicht. Je hoeft geen druk te zetten, het gewicht van de rozenkwarts is voldoende. Herhaal elke beweging zes keer, aan beide kanten van het gezicht. Zorg ervoor dat de bewegingen altijd naar buiten zijn en naar boven, richting je slapen en je oor. Eindig elke sessie met naar beneden rollen, van je oor richting je sleutelbeen, om afvalstoffen af te voeren (lymfedrainage).

 

Hoe gebruik je de rozenkwartsroller voor verschillende zones?

  • Voorhoofd, Zet de rozenkwartsroller op het midden van je voorhoofd bij je haarlijn en rol richting je slaap. Verplaats de roller steeds een klein stukje naar beneden zodat je alle delen van je voorhoofd hebt ‘gerold’.
  • Ogen en wenkbrauwen. Rol over je wenkbrauwen en je bovenste ooglid richting je slaap.
  • Zet de rozenkwarts op je neus en rol over je jukbeenderen en wangen richting je oor.
  • Rol de rozenkwarts over je lippen richting je oor.
  • Zet de roller op je kin en rol via je kaaklijn naar je oorlel.
  • Afvalstoffen Zet de rozenkwarts op je wang, bij je oor en rol via je nek naar beneden, naar je sleutelbeen.

Gebruik de rozenkwartsroller met Squalan Moisturizer of Pure

Je kunt de rozenkwartsroller op de droge huid gebruiken, maar ook in combinatie met de Squalan Moisturizer of Pure. Zo masseer je de olie goed in, ook in de diepere lagen van de huid.

 

Rozenkwartsroller + Squalan Cleanser: een heerlijk reinigingsmasker

Breng de Squalan Cleanser aan op een droog gezicht en masseer zachtjes in met de roller. Laat het tien minuten intrekken en spoel af met lauw water.

 

Weg met die wallen

Heb je last van vochtwallen of heb je weinig geslapen? Gebruik dan de rozenkwartsroller in combinatie met de Squalan Eye, onder je ogen.

 

Het reinigen van de rozenkwartsroller

Vergeet niet dat rozenkwarts een kristal is; behandel het ook als zodanig. Dus niet met zeep reinigen en al helemaal niet in de vaatwasser doen. Gebruik alleen lauw water en een zachte doek.

Lees ook over onze jaderoller: Jade: het eeuwenoude geheim van een zachte huid

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *