Rozenbottel: een vitaminebom voor de huid

Rozenbottels zijn de vruchten van de rozenstruik. De rozenbottelzaadolie die wij in Squalan Eye gebruiken wordt geperst uit de zaden van de wilde rozenstruik. Waarom wij voor deze olie kiezen? Omdat ze een geweldige bron is van vitamine A en C, antioxidanten en essentiële omega3- en 6-vetzuren. Rozenbottelzaadolie helpt littekens en lijntjes te vervagen en vochtwallen te verminderen. Het is een droge olie die de huid hydrateert zonder de poriën te verstoppen.

 

Wat doet rozenbottelzaadolie?

Rosa rubiginosa zaadolie:

  • vermindert kraaienpootjes
  • werkt vochtafdrijvend, waardoor wallen verminderen
  • heeft een anti-agingeffect
  • helpt de natuurlijke teint herstellen
  • heeft een helende en verzachtende werking
  • is rijk aan linolzuur, linoleenzuur, vitamine C en A (retinol)

 

 

Rozenbottelzaadolie is anti-aging

Rozenbottelzaadolie doet wonderen voor je huid dankzij de voedende en hydraterende eigenschappen. De olie vertraagt de tekenen van huidveroudering en vermindert reeds bestaande tekenen zoals kraaienpootjes, droogterimpels en ouderdomsvlekken. Je huid voelt zachter en elastischer.

 

Rozenbottelzaadolie herstelt de huid

Rozenbottelzaadolie wordt gebruikt om beschadigde huid te herstellen. Denkk hierbij niet alleen aan acne en pukkeltjes, maar ook aan littekens en striae. De olie ondersteunt op zachte wijze het helingsproces en vermindert ontsteking en schade aan de huid. Vitamine A stimuleert een normale celgroei en beschermt de huid daarmee van verdere schade. Naast vitamine A zit er ook veel vitamine C in rozenbottelzaad, in een actieve vorm.

 

Rozenbottelzaadolie hydrateert de huid

Water is essentieel voor het lichaam en de huid. Om uitdroging van de huid te voorkomen moet het membraan en het weefsel van je huidcellen in goede conditie zijn. De essentiële vetzuren uit rozenbottelzaad helpen je cellen zichzelf gezond te houden en je huid te hydrateren. Rozenbottelzaadolie is een droge olie die snel door de huid wordt opgenomen zonder een laagje achter te laten.

 

Rozenbottelzaadolie beschermt de huid

Elke blootstelling van de huid aan de zon is schadelijk. Rozenbottelzaadolie helpt de huid herstellen als je in de zon gezeten hebt. Heb je iets te veel zon gehad? Rozenbottelzaadolie haalt de roodheid weg en helpt je huid herstellen. Daarnaast beschermt het tegen invloeden van buitenaf, zoals kou, wind en regen, maar ook airconditioning en vervuilde lucht.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.